Brækhus vant i USA: – En historisk kveld

Cecilia Brækhus (37) tok en klar poengseier over Aleksandra Magdziak-Lopes i California og er fortsatt ubestridt verdensmester i fem bokseforbund.

Her feirer Cecilia Brækhus proffseieren natt til søndag norsk tid.
  • stian.johnsen@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

For tredje kamp på rad måtte Brækhus gå alle ti rundene, men hun var som vanlig overlegen når dommerne skulle dele ut sine poeng.

Etter fire runde så den polsk-amerikanske utfordreren dyktig sliten ut, men hun Magdziak-Lopes viste seg seig nok en gang. 38-åringen har aldri tapt en kamp på knockout, og hun gjorde det heller ikke denne gangen.

– Jeg ville knocke henne ut. Jeg kunne ønske jeg var mer avslappet, da kunne det ha skjedd. Jeg var litt ivrig. Det var en historisk kveld. Det kan ha distrahert meg, sier Brækhus etter kampen ifølge nettstedet boxingscene.com.

Ivrig

Lørdagens tittelkamp i weltervekt i Carson, California åpnet ganske forsiktig med tre rolige runder, men etter hvert begynte man å se at den norske verdensmesteren fikk overtaket.

Aleksandra Magdziak-Lopes tapte klart for Cecilia Brækhus.

Særlig i fjerde runde gikk Brækhus aggressivt til verks, og hun fikk inn noen treffere som man må anta at Magdziak-Lopes merket godt. Samtidig virket hun overivrig da hun fyrte på med harde slag utover i kampen, noe hun også måtte innrømme selv

– Jeg ble litt for ivrig. Og på det tidspunktet jeg er i karrieren, så bør det ikke skje, smilte Brækhus i seiersintervjuet med HBO etter kampen.

Norsk jubel

Underveis fikk hun drahjelp av noen norske innslag blant de omtrent 1500 publikummerne i StubHub Center i Carson like sør for Los Angeles. «Kom igjen, Cecilia» og «Norway, Norway, Norway», runget taktfast mens bergenseren forsøkte å nedkjempe motstanderen.

Det skulle imidlertid ikke vise seg så lett å få Magdziak-Lopes i bakken. Men dommerne var uansett ikke i tvil om hvor seieren skulle havne.

To av dommerne ga Brækhus seieren i alle runder, 100-90 totalt, mens den siste dommeren ga den norske bokseren 99-91-seier.

Ubeseiret

Brækhus er nå oppe i 35 proffseirer på like mange forsøk, og hun befestet lørdag sin posisjon som verdens beste kvinnelige bokser.

37-åringen satte alle sine fem VM-belter på spill i kampen mot Magdziak-Lopes. Hun er mester i weltervekt i forbundene WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization), IBF (International Boxing Federation) og IBO (International Boxing Organization).

Oppgjøret blir stående igjen som den første og eneste hovedkampen med kvinnelige boksere på et stevne arrangert av HBO. Den amerikanske storkanalen legger ned sin boksesatsing etter 45 år og avsluttet med lørdagens stevne på utendørsarenaen i Carson, der Brækhus også slo Kali Reis i mai.

– Dette er en historisk kveld, utbrøt Brækhus i seiersintervjuet.

Storkamp over nyttår?

Brækhus er på ingen måte ferdig, og spørsmålet framover blir hvilken motstander hun går løs på neste gang. Hun har fått kritikk for å velge en «enkel» motstander i polsk-amerikanske Magdziak-Lopes, og mange håper nok at den norske verdensmesteren fisker fram en større motstander når hun går i ringen igjen i 2019.

Dette var Cecilia Brækhus’ 35 proffseier. Her holder hun tittelbelter etter kampen.

Det har vært spekulert i et mulig stjernemøte mellom Brækhus og irske Katie Taylor (32), som bokser to vektklasser lavere og er verdensmester i to forbund i lettvekt. Brækhus stilte seg ikke avvisende til en slik kamp da NTB intervjuet henne i oktober.

– En slik kamp kan skje i 2019, og den vil bli stor. Men det er en del forhandlinger som skal gjøres før det kan skje, sa Brækhus.

(©NTB)

Publisert: