Sjefens siste VM: - Hadde håpet på telefon fra Real Madrid

Sportssjef Vidar Løfshus frykter at russerne ødelegger for det norske målet om å ta en tredjedel av alle langrennsmedaljene i VM.

Sportssjef for norsk langrenn, Vidar Løfshus, er sjef i sitt siste VM. Han gir seg etter sesongen og hadde håpet på at Real Madrid skulle komme med jobbtilbud. Det er ikke kommet. Nå mener han at Norge skal ta minst en tredjedel av langrennsmedaljene i Seefeld. Langrennssjef Espen Bjervig (i bakgrunnen) har minst like hårete mål.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

SEEFELD: – 9 til 12 medaljer må vi i hvert fall klare. Det er en tredjedel av alle medaljene, men vi tok 14 i Pyeongchang. Samtidig vet vi at vi kommer til å få tøff konkurranse fra russerne, sier sportssjefen for norsk langrenn, Vidar Løfshus.

– Vil du kalle dette en offensiv målsetting?

– Det bruker å gå i hop med målsettingen. Når en løper svikter, er det ofte andre som stepper opp. Men det blir kjempetøft. Vi har aldri konkurrert mot et så sterkt russisk lag i min tid. Det har vært sterke russiske enkeltutøvere, men aldri et så sterkt lag.

– Føler du at russerne kan ødelegge for målsettingen deres?

– Ja jeg føler vel det. I den grad vi har vært usikker, så har vi vel aldri vært så usikker som nå. De har fått opp en del jenter som også kan ta medalje.

Thereses gullmedaljer

– Men fire gull ordner Therese Johaug?

– For meg er det tremila hun er størst favoritt på. Den stafetten kommer til å bli kjempetøff. Det er ingen tung løype og det er mange lag som kommer til å henge med. Det er rett og slett ikke tungt nok for Johaug.

Thereses gullmedaljer

– Men fire gull ordner Therese Johaug?

– For meg er det tremila hun er størst favoritt på. Den stafetten kommer til å bli kjempetøff. Det er ingen tung løype og det er mange lag som kommer til å henge med. Det er rett og slett ikke tungt nok for Johaug.

Therese Johaug på jobb i Seefeld tirsdag formiddag. En lett treningsøkt i løypene hvor hun skal ta gull ifølge sjefene i norsk langrenn.

– Men de tre distanseløpene vinner hun?

– Hadde det vært så enkelt. Men dette blir ingen spasertur i parken.

– Du snakker ned sprintdebutant Kristine Stavås Skistad. Hvorfor?

– Det har sammenheng med at dette er et VM, og hun blir nok litt preget av nerver også hun. Det er mange som kommer hit veldig godt forberedt. Selv om hun har vunnet mange juniorrenn, så er ikke dette juniorklassen. Hun må få utvikle seg i ro og mak, og jeg har sagt at ryker hun i en prolog så er det greit, det.

Håpet på telefon fra Real Madrid

– Dette er ditt siste VM som sportssjef for norsk langrenn. Du ønsker sikkert å gå ut med et smell og stor suksess?

– For meg personlig er det ikke viktig. Jeg vet jo hva jeg har stått for de siste 13 årene. Jeg er ikke så redd for mitt ettermæle selv om det er det siste man husker best.

– For et par uker siden sa du at du gir deg som sportssjef. Har du fått jobbtilbud?

– Hadde jo håpet på telefon fra Real Madrid, men jeg har ikke hørt noe, hehehe.

Vidar Løfshus er ikke helt på toppen i norsk langrenn. Han har en leder over seg som har tittelen langrennssjef. Espen Bjervig.

Han har samme målsetting som sportssjefen. 12 norske medaljer skal være med når norske langrennsløpere reiser fra fjellbygda nesten på grensen til Bayern.

Men han er klar på at det ikke er noen som helst sjanse at Therese Johaug tar gull.

– Hadde jeg vært bookmaker så hadde jeg ikke en gang gitt odds på det.

Publisert: