- Møller Dæhli blir garantert satset på i Freiburg

Eksperter på tysk fotball roser landslagsprofilens klubbvalg, selv om nedrykkskamp venter.

Jan Åge Fjørtoft (til høyre) mener Mats Møller Dæhli har tatt et lurt valg.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Se intervju med Dæhli i videovinduet over.

Forrige sesong rykket Mats Møller Dæhli (19) ned fra Premier League med Cardiff. Denne sesongen kan han rykke ned fra Bundesliga.

For nedrykksfaren henger utvilsomt over Freiburg, klubben som bekreftet at de har signert Dæhli mandag.

Laget fra Sør-Tyskland ligger nemlig helt sist i Bundesliga, og har kun vunnet to av 17 seriekamper denne sesongen. Likevel mener norske Bundesliga-eksperter at Dæhli har gjort et klokt valg.

Jan Åge Fjørtoft beskriver Mats Møller Dæhlis nye arbeidsgiver som en familieklubb.

— I Freiburg er det et miljø der unge spillere blir satset på, og de har en trener i Christian Streich som satser på unge spillere. Dæhli er veldig ønsket, det er alltid en stor fordel når du signerer for en ny klubb, sier den tidligere Eintracht Frankfurt-spissen Jan Åge Fjørtoft til Aftenposten.Eurosports Bundesliga-ekspert Eivind Bisgaard Sundet mener Dæhli har gjort et «kjempesmart klubbvalg».

— Han er veldig ung. Nå kommer han til en Bundesliga-klubb der han garantert blir satset på. Det kan være et springbrett videre i karrieren.

Les også

Cardiff selger Dæhli til Tyskland

Famileklubb

For Freiburg er langt fra en gigantklubb i tysk målestokk. Klubben kommer fra byen Freiburg im Breisgau, som har litt over 200.000 innbyggere. Først i 1993 spilte de sin første sesong på øverste nivå.

Eurosport-ekspert Eivind Bisgaard Sundet mener Mats Møller Dæhlis klubbvalg er "kjempesmart".

Etter nedrykket i 1997 ble Freiburg en «heisklubb», men etter opprykket i 2009 har de klart å bite seg fast i Bundesliga, selv om det flere ganger har vært på håret. Forrige sesong var det kun fire lag som havnet bak dem på tabellen.Freiburgs arena Dreisamstadion har 24.000 sitteplasser. Det ville kanskje vært mye i Norge, men i Bundesliga er det kun Paderborn som har færre sitteplasser på sin hjemmebane.

— Dæhli er dyr for dem. De har nok ikke handlet mange spillere for mer enn 23 millioner kroner (ca. overgangssum ifølge walesonline.co.uk, journ. anm.), sier Bisgaard Sundet.

Les også

Cardiff-sjefen åpner for snarlig salg av nordmenn

Jan Åge Fjørtoft har de siste årene jobbet som fotballekspert for tyske Sky Sports. Gjennom den jobben har han fått et godt inntrykk av Freiburg.

Mats Møller Dæhli er fortsatt i tenårene, men har allerede rukket å bli en nøkkelspiller for det norske landslaget. Her er 19-åringen i en løpsduell med Elvin Yunuszade under EM-kvalifiseringskampen mellom Aserbajdsjan og Norge i november.

— Det er hyggelige mennesker og en hyggelig klubb. Det er alltid veldig god stemning der. Det er en familieklubb som holder sammen. De pleier å rekruttere trenere fra sitt eget system. Hovedtrener Streich kommer for eksempel fra ungdomsavdelingen,

Treneren varmet opp med jeans

Nettopp Streich er en fargeklatt, ifølge Fjørtoft. Fotballeksperten forteller at da han møtte Freiburg-treneren for første gang, varmet han opp med spillerne sine, ikledd jeans og en treningsgenser.

— Jeg har veldig troen på ham, legger Fjørtoft til.

Les også

Dæhli og Eikrem ute i kulden - begge vraket fra Cardiff-troppen

Freiburg møter Fjørtofts tidligere klubb Eintracht Frankfurt 31. januar. Da tar Dæhlis klubb fatt på en vårsesong der nedrykkstrid virker sannsynlig.

Denne mannen har en veldig viktig rolle i Mats Møller Dæhlis fotballfremtid. Christian Streich er hovedtrener i Freiburg.

— Jeg tipper de havner på trygg grunn, fordi de har erfaring med å ligge nede i sumpa. Selv om de stort sett har vært et bunnlag de siste årene, så spiller de veldig fin fotball. De kalles «Breisgau-brasilianerne», og de er kjent for å ha en leken stil, sier Bisgaard Sundet.Dæhlis tekniske ferdigheter var en viktig årsak til at Freiburg meldte sin interesse. Det tyder hvert fall uttalelsene til sportssjef Jochen Saier på.

— Vi har fått en teknisk begavet, smidig og offensiv spiller som vil bedre angrepet vårt, sier Saier ifølge NTB.

Dæhli slutter seg til klubben etter en kort juleferie hjemme i Norge.

VIDEO: SE INTERVJU MED MØLLER DÆHLI:

Publisert: