Scenene etter Arsenal-kampen får TV 2-profil til å reagere: – Nesten skremmende

Kritikken hagler.

Mesut Özil og Arsenal ble knust av Manchester City - igjen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

ARSENAL-MANCHESTER CITY 0–3

Manchester City stormer mot Premier League-gull. Torsdag kveld vant de den utsatte storkampen mot Arsenal i utklassingsstil.

Fra Bernardo Silvas kremmerhus – via David Silvas raid – til praktkontringen avsluttet av Leroy Sané: Briljante Manchester City avgjorde kampen i første omgang.

– Jeg synes det var en stor kamp av oss - spesielt første omgang. Vi var veldig fokuserte og konsentrerte, sier Bernardo Silva i et intervju vist på TV 2.

– Vi var sterke mentalt. Vi var kliniske, sier Manchester City-manager Pep Guardiola.

Les også

Stjernen fikk hakeslepp. Nå skaper videodømming massiv debatt: – Kommer til å ødelegge fotballen

Nesten tomt på tribunen

Etter hvilen prøvde Arsenal - forgjeves - å slå tilbake. Dermed tapte de for ligaleder City for andre gang på en uke – etter at det også ble tap i ligacupfinalen søndag.

– Det er så vanskelig å vinne to kamper på rad - med fire dager mellom - mot et lag som Arsenal. Det er så komplisert. Og vi gjorde det, sier Pep Guardiola.

Da sluttsignalet kom, hadde majoriteten av Arsenal-fansen allerede dratt fra stadion. Mange av dem som står igjen buet.

– Det er nesten tomt. Apatien er i ferd med å innta Arsenal Football Club. Det er kanskje verre enn noe annet, kommenterte Øyvind Alsaker i TV 2s sending.

– Det er nesten skremmende å se bildene vi ser her nå, la han til etter kampslutt.

Allerede fra starten av var tilskueroppmøtet noe lavere enn vanlig - på grunn av snøværet i London. Etter kampen fikk Arsenal-keeper Petr Cech spørsmål om atmosfæren på stadion.

– Med de værforholdene, må man forvente at mange ikke kan komme. Det er uheldig at de går glipp av en storkamp. Det er ikke noe vi ikke kan kontrollere. Jeg forstår fansens frustrasjon. Fansen kommer og vil at vi skal prestere. Når vi ligger under 3-0 til pause - er de ikke glade, sier Cech.

Her jubler Leroy Sané sammen med lagkameratene etter sin 3–0-scoring.

Kritisk Arsenal-legende

Totalt har Arsenal tapt tre ganger for Manchester City denne sesongen, med sifrene 1–3, 0–3 og 0–3. Etter torsdagens oppgjør er det utrolige 30 poeng som skiller lagene på Premier League-tabellen.

Da målene rant inn – i en 18 minutters periode før pausen – fikk Arsenal gjennomgå.

– Problemet er på midtbanen. Kvaliteten er ikke slik den var tidligere. Jeg tror ikke disse spillerne skremmer noen lenger, sier tidligere Arsenal-spiller Martin Keown til BBC.

– Dette utvikler seg til en trist kveld for Wenger. De er blitt utspilt og kjempet i seng. Det er så lavt som man kommer for Arsenal nå, fortsetter Keown – som vant ligaen tre ganger som Arsenal-spiller.

Les også

Britisk storavis har gravd i norsk idrett. Hevder dette er hemmeligheten bak suksessen.

– De blir pisset på

Årets Arsenal-utgave vinner ikke serien. Luken opp til byrival Tottenham på fjerdeplass er dessuten på ti poeng.

Noen Arsenal-fans skimtet kanskje et lite håp da hjemmelaget fikk straffe like etter pause. City-keeper Ederson reddet imidlertid forsøket fra rekordkjøpet Pierre-Emerick Aubameyang.

Arsenal var sjanseløse på å hente seg inn. Forsvarsspillet i første omgang hadde nemlig vært for dårlig. Så dårlig at kritiske fotballeksperter stilte seg i kø.

Arsenal kan – uansett utfall i Premier League – ta bakveien inn i Champions League ved å vinne Europa League. I den turneringen skal de møte den italienske storklubben AC Milan over to kamper senere denne måneden.

Publisert: