Supportere angrep Manchester Uniteds spillerbuss: - Det var totalt kaos

Politiet måtte beskytte bortelaget, og kampen ble utsatt i tre kvarter.

tb19c2f0.jpg
 • Sindre Trygsland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Følg kampen direkte her

Kveldens Premier League-oppgjør mellom West Ham United og Manchester United ble utsatt fra 20.45 til 21.30. Årsaken var at hjemmesupportere gikk til angrep på spillerbussen til Manchester United og kastet gjenstander mot den.

Det skriver blant annet de britiske avisene The Guardian og Daily Mail.

Supportere forlater de stygge scenene utenfor Boleyn Ground i London.

Bussen var på vei inn til Boleyn Ground i London, men måtte stoppe cirka 100 meter før ankomst fordi den møtte på en stor folkemasse.

Les også

Dette er spilleren van Gaal frykter i kveld: - Jeg er veldig bekymret

Rooney: — Bussen ble smadret

– Det var ikke mye hyggelig. Bussen ble smadret ganske voldsomt, men nå er vi her, sa United-kaptein Wayne Rooney til Sky Sports da han ble bedt om å kommentere episoden.

På spørsmål om hvor store skadene på bussen var, svarte han:

– Dere får sikkert se bildene selv, så det skal ikke jeg mene for mye om. Dette er en stor kveld for West Ham, men jeg er sikker på at klubben er skuffet over det supporterne gjorde, sier han.

Les også

Klubben beklager tabbe: Stjernespiller fikk ikke medalje

– Det var totalt kaos. Manchester United-bussen stod helt fast. Spillerne kunne ikke gå ut av bussen for å gå de siste meterne, av frykt for å bli angrepet av West Ham-supporterne. Vinduer har blitt knust av steiner og andre ting, sier TV 2-ekspert og tidligere West Ham-spiller Trevor Morley til kanalen.

Politiet måtte trå til etter uroligheter før oppgjøret mellom West Ham United og Manchester United.

Han er på plass i London for å se oppgjøret.

Skuffet West Ham-leder

Manchester Uniteds angrepsspiller Jesse Lingard filmet hendelsen, og så ut til å ta dramatikken med godt humør. Videoen har sprett seg på nett de siste timene:

Som et resultat av dette valgte kampleder Mike Dean å gi gjestene fra Manchester ekstra tid til å forberede seg til den svært viktige kampen.

Med seier rykker de røde opp på fjerdeplassen på tabellen, og er i førersetet i kampen med byrival Manchester City i kampen om den fjerde og siste Champions League-plassen i neste sesong.

Kveldens kamp er forøvrig West Hams siste på Boleyn Ground. Fra neste sesong spiller London-klubben kampene sine på en ny arena. Det var planlagt en verdig avskjed etter kampen.

— Jeg er ekstremt skuffet, mest på vegne av supporterne våre. De har tog og busser de må rekke. Vi har et vidunderlig show etter kampen, og mange supportere vil ikke være i stand til å bli igjen for å se på, sier West Hams klubbsjef David Sullivan til The Guardian.

Les også

 1. Arsenal hjalp United i Champions League-kampen

 2. EM kan ryke for Arsenal-spiller

 3. De nye Premier League-draktene: Chelsea er best til nå

Publisert:
 1. Engelsk fotball

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi kan ikke kjøpe oss mening med livet

 2. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»

 3. Bare ett år etter åpningen, er gangveien til Refsnesstranda stengt. Trolig graves den fram til våren

 4. – Skal ikke barnet mitt få være med på juleshow?

 5. Bråstoppet å pakke hockeybagen da han ble millionær

 6. Deilig varme og dyre syklister