Dette er spilleren van Gaal frykter i kveld: - Jeg er veldig bekymret

Louis van Gaal er ikke redd for å miste jobben i Manchester United. Derimot frykter han en spiss i scoringsform.

Andy Carroll i kamp med Manchester United og Marouane Fellaini i FA Cupen i mars.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Manchester United og Manchester City. Erkerivalene kjemper om den siste mesterligaplassen i Premier League.

Tirsdag kveld spiller United hengekamp borte mot West Ham. Tidenes siste kamp på Boleyn Ground blir også en uhyre viktig kamp for de røde fra Manchester. Med seier vil de være i førersetet med ett poengs ledelse før siste serierunde til helga.

Les også

Klubben beklager tabbe: Stjernespiller fikk ikke medalje

Louis van Gaal og hans lag har måtte tåle mye kritikk denne sesongen. Kjedelig fotball og laber poengsanking har gjort at supporterne lenge har ropt etter en ny mann i sjefsstolen. Men sju seiere på de ti siste i ligaen har dempet volumet på hylekoret.

— Vi har problemer med dødballer

Før kampen mot West Ham melder van Gaal at han frykter Andy Carroll spesielt. Spissen har dog ikke scoret siden oppgjøret mot Watford 20. april.

— Ja, jeg er veldig bekymret for luftstyrken han. Vi er normalt det minste laget i Premier League, så vi har problemer med dødballer, sa van Gaal ifølge Daily Mail, og sier han også frykter for den elektriske stemningen som vil fylle Boleyn Ground før West Ham bytter hjemmebane til Olympiastadion.

— Vi har stor respekt for West Ham. Vi ønsker ikke å ødelegge festen deres, men vi trenger tre poeng. Det er annerledes, mener van Gaal.

Les også

Svendsen vraker norsk skimerke

Samtidig gjenstår også en FA Cup-finale mot Crystal Palace neste helg. Men Louis van Gaal virker ikke å tro at resultatene i disse kampene vil ha noen innvirkning på hans jobbforhold.

Trygg på å fortsette

— Dette er første gang vi snakker om motstanderen og ikke om jeg får sparken eller ikke, sa van Gaal på pressekonferansen mandag.

Samme avis rapporterer at nederlenderen skal være trygg på at han får fortsette i jobben også neste sesong, og at stemningen på treningsfeltet har vært bedre enn på lenge. Men også van Gaal innser nok at gode resultater i de gjenstående kampene ikke vil spille negativt inn på hans situasjon.

TIDEN UTE? van Gaal tror han får fortsette neste sesong.

Etter at United-linkede Renato Sanches tirsdag ble klar for Bayern München, har flere spurt seg om dette ikke betyr kroken på døra for José Mourinho til Manchester også. Grunnen er at Sanches' agent, Jorgé Mendes, også er Mourinhos agent. Dette er dog bare spekulasjoner.

Les også

Overgangssagaen er over: Mats Hummels går til rivalen

Mandag var også Paul Scholes, United-legende, ute og var kritisk til van Gaal igjen. Den tidligere midtbanespilleren har gjennom flere opptredener i britisk tv-studio gjort det klart at han ikke er nederlenderens største fan.

— Jeg synes det er mye talent i stallen, men det handler bare om måten de spiller på. Det har ikke vært underholdende nok, sa Paul Scholes ifølge Independent.

- Styret må innse at nok er nok

— Om det er Ryan Giggs, José Mourinho eller Louis van Gaal som trener Manchester United, så vil jeg se et lag som kjemper om trofeer på den riktige måten, skal Scholes ha sagt.

Les også

Bjørgen dropper Tour de Ski

For skulle van Gaal ende sesongen med svake resultater, kan han være sikker på at kritikken igjen vil komme. Redaktør i United.no Lars Morten Olsen mener uansett at nok er nok.

– Uansett utfall i FA-cupen og i ligaavslutningen må styret innse at to år med Van Gaal er nok. Det mangler ikke akkurat på begrunnelser til å rettferdiggjøre en avskjedigelse, sier Olsen til VG.

Publisert: