Høgmo håper norsk herrefotball snart får sin Ada Hegerberg

En norsk spiss som herjer i Champions League er foreløpig bare en realitet på kvinnesiden.

Ada Hegerberg jubler for 1-0 til Lyon i torsdagens Champions League-finale.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

BRAGA: Det norske herrelandslaget er i Portugal og forbereder seg til søndagens bortemøte med et av kontinentets best rangerte fotballnasjoner.

Til kampen søndag kveld må Per-Mathias Høgmo klare seg uten en rekke av sine faste menn til duellen med EM-klare portugisere.

Uansett utfall søndag er det imidlertid Ada Hegerberg som står for denne ukens store, norske fotballprestasjon. Torsdag kveld satte hun inn det første målet i Champions League-finalen mellom Lyon og Wolfsburg.

Og selv om hun bommet på sitt forsøk i straffesparkkonkurransen i kampen som endte 1-1 etter ordinær tid og ekstraomganger, kunne Hegerberg juble sammen med sine franske lagvenninner for klubbfotballens aller gjeveste trofé.

BAKGRUNN:

Les også

Ada Hegerberg og Lyon vant Champions League: - Den største dagen i mitt liv

Høgmo ser lyspunkter

Scoringen var Hegerbergs 54. mål for Lyon denne sesongen, i tillegg til at hun også scorer jevnt og trutt på det norske landslaget.

Høgmos største utfordring med herrelaget er nettopp at han ikke har hatt et klart førstevalg på topp som scorer regelmessig. I kvalifiseringen som sist høst endte med at Norge ikke er med i sommerens EM-sluttspill i Frankrike, trengte Norge seks sjanser for hvert mål. Motstanderen trengte bare tre i snitt for å score på Norge.

Landslagssjef for herrene, Per-Mathias Høgmo.

Nå ser imidlertid Høgmo også tegn til at det på herresiden kan komme frem en spiller som scorer mye, som landslaget hadde i perioden hvor Tore Andre Flo, John Carew, Ole Gunnar Solskjær og Steffen Iversen markerte seg i Europas beste ligaer.— Først av alt er det veldig gledelig og gratulerer til henne for det, sa Høgmo på fredagens pressetreff om Hegerbergs Champions League-prestasjon.

Han ble spurt om han gjerne skulle hatt en lignende type på sitt lag.

— Vi har noen spillere internasjonalt på jentesiden som setter Norge på kartet. Jeg tenker at vi også kommer til å se det på herresiden, at noen spillere vokser seg inn på det nivået. Det er noen små tegn i tiden på det. Vi begynner å få spillere som markerer seg offensivt i lagene sine, sa Høgmo, dagen etter at han blant annet hadde brukt mye tid på å skryte av Joshua King som er tilbake i troppen, etter at han ble vraket til de avgjørende kvalifiseringskampene mot Ungarn sist høst.

King scoret seks mål i den nylig avsluttede Premier League-sesongen, fire av dem kom i mars og april.

Høgmo har også hentet inn Alexander Sørloth til troppen mot Portugal. Trønderen har så langt to mål på øverste nivå eter vinterens overgang fra Rosenborg.

Alexander Søderlund bøttet inn mål for Rosenborg sist sesong, men etter overgangen til franske St. Etienne står han foreløpig med to ligamål. Han er ikke med i troppen denne gang på grunn av skade.

Største dagen i livet

Ada Hegerberg var naturlig nok høyt opp etter triumfen mot Wolfsburg torsdag.

— Jeg er uten ord. Det er den største dagen i mitt liv, sa hun rørt til NRK.

— Det var magisk, men det var ekstremt vanskelig å slippe inn et mål to minutter før full tid. Det krever en del mentalt å reise seg etter å ha fått en sånn i trynet, sa hun om ekstraomgangene som tvang seg frem da tyskerne utlignet til 1-1 like før full tid.

Har du lest disse sakene?

Publisert: