Sundby skuffet da Cologna festet grepet om Tour-seieren: - Det er forferdelig dårlig

Ingen stor dag for de norske langrennsherrene i Val di Fiemme.

SKUFFET: Det ble ingen stor dag for Martin Johnsrud Sundby og de øvrige norske på 15 kilometer klassisk i Val di Fiemme lørdag.
  • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Martin Johnsrud Sundby måtte ha gått en helt fenomenal etappe lørdag om han fortsatt skulle hatt en mulighet i Tour de Ski-sammendraget foran avslutningsetappen søndag.

Røa-løperen lå drøye minuttet bak sammenlagtleder Dario Cologna før 15-kilometer klassisk i Val di Fiemme, men klarte aldri å prege lørdagens løp og kom i mål som nummer elleve.

– Det var litt skuffende av de norske gutta. Jeg forventet at vi skulle være med og dominere litt mer, sa landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.

Les også

Northug gjør helomvending – går renn i Sverige

Aleksej Poltoranin vant lørdagens 15-kilometer. Kasakhstaneren spurtslo russiske Andrej Larkov, kanadiske Alex Harvey og sammenlagtleder Cologna, som dermed ble nummer fire på dagens etappe.

Sveitsiske Cologna leder fortsatt Tour de Ski sammenlagt. 31-åringen fra Val Müstair har ett minutt og 14 sekunder å gå på til Poltoranin, og skal bli svært vanskelig å slå opp monsterbakken Alpe Cermis søndag.

– Jeg kan ikke skjønne at noen kan hindre Dario Cologna i å vinne Tour de Ski, konstaterte NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

SEIERHERRE: Aleksej Poltoranin fra Kasakhstan vant spurten på lørdagens etappe i Tour de Ski.
Les også

Weng fikk klar beskjed fra familien – så utklasset hun alle

Fire norske sammen i mål

Sundby kom i mål sist av en gruppe nordmenn bestående av Hans Christer Holund, Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug foruten Sundby. De fire kom inn rundt halvminuttet bak tetkvarttetten.

– Dette var forferdelig dårlig. Ikke bra i det hele tatt. Skremmende «ræva». Jeg har ikke noe å skylde på heller. Det er ikke vanlig å bli fragått på 15 kilometer klassisk. Det er bare ikke godt nok, sa en skuffet Sundby til NRK.

Av de andre sammenlagtfavorittene, ble Sergej Ustjugov nummer 14. Russeren endte 42,8 sekunder bak teten og skal nå være sjanseløs mot Cologna søndag.

INGEN MULIGHET: Martin Johnsrud Sundby klarte ikke å hevde seg lørdag. Sammenlagtleder Dario Cologna i svart til venstre.
Les også

NRK-ekspert stusser over Northugs valg: – Jeg blir ikke klok på det

Tett løp

Sammenlagtkandidatene fulgte hverandre tett de første kilometerne, før Poltoranin, Harvey og Cologna fikk en liten luke til resten etter spurt nummer to. Ustjugov, Sundby og flere andre i tetstriden slet med å komme opp på bakskiene til trioen, og de tre i tet fikk etterhvert selskap av russiske Larkov.

Til slutt kom Poltoranin, Harvey, Larkov og Cologna sammen inn mot mål. Poltoranin vant, men Cologna leder altså klart før søndagens sisteetappe.

Sveitseren er 1.14,4 foran annenmann Poltoranin. Treer Ustjugov er 1.21,5 bak, mens Harvey er 1.22,7 bak. Martin Johnsrud Sundby er beste norske på sjetteplass, men nordmannen er hele 1.42,2 bak Cologna.

Publisert: