Hodgson trekker seg som Englands landslagstrener

68-åringen tar konsekvensen av tapet mot Island og går av.

TAKKER FOR SEG: Roy Hodgson tok konsekvensen av tapet mot Island og går av som landslagssjef.
  • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

ENGLAND — ISLAND 1-2

England er slått ut av årets EM-sluttspill etter et sensasjonelt tap mot Island i åttedelsfinalen.

Det tar landslagssjef Roy Hodgson konsekvensen av. Han bekreftet like etter kampen at han trekker seg. Det melder The Guardian sent mandag kveld.

— Jeg er så klart ekstremt skuffet over kveldens resultat og vår exit fra turneringen. Vi har ikke hatt den fremgangen jeg trodde vi skulle ha, og det er naturligvis ikke akseptabelt, sa Hodgson på pressekonferansen rett etter kampen mot Island i Nice.

Les også

Sensasjonell Island-seier i EM: Sjokkerte England og er klare for kvartfinale

Mange britiske medier melder mandag kveld at dette er Englands verste resultat noensinne.

— Jeg ville ha elsket å fortsette i to år til, men jeg er pragmatisk og klar over at vi er i en resultatorientert bransje. Kontrakten min løp ut etter mesterskapet. Nå er det riktig tidspunkt for en annen til å føre denne unge, sultne gruppen videre, sier Hodgson ifølge keirradnege.com.

- Motivasjon ikke noe problem

Assistentene Ray Lewington og Gary Neville går også av, melder Sky News. Hodgson roser sine trenerkolleger, og ikke minst de spillerne han har tatt ut på landslaget i sin tid.

— Da jeg overtok fikk jeg høre at mange spillere ikke ønsket å spille for landet sitt eller at de trakk seg fra troppen i siste minutt. Jeg har ikke opplevd noe av det. Disse spillerne elsker å spille for landet sitt og det har ikke vært noen problemer med motivasjonen overhodet, sa Hodgson.

Les også

- Det verste resultatet i engelsk fotballhistorie

Hodgson har ledet et utall klubber og flere landslag gjennom sin lange karriere, blant annet Viking, Liverpool, Fulham, Inter, Finland og Sveits. Han tok over det engelske landslaget etter Fabio Capello i mai 2012, like før forrige EM-sluttspill. Den gangen røk England ut på straffespark mot Italia i kvartfinalen.

Takket for støtten

I VM i Brasil to år etterpå røk England ut i gruppespillet i pulje med Uruguay, Italia og Costa Rica.

I årets EM gikk man altså ett steg lenger, men nederlag mot vesle Island i åttedelsfinalen holder ikke for en engelsk landslagssjef.

— Jeg vil også takke media for den støtten jeg har fått over fire år. Jeg beklager at det måtte ende på denne måten i nok en turnering, men slike ting skjer, sier Hodgson.

— Alt jeg kan gjøre er å ønske alle alt godt og jeg håper at dere får se et engelsk lag i finalen i en stor turnering rimelig snart. Vi har ikke klart å levere. Tusen takk, sa Roy Hodgson før han forlot podiet.

Publisert: