Lyste opp «Wenger ut» på fasaden til Arsenals stadion

Arsenal-fansen er splittet i synet på Arsène Wenger. Enkelte uttrykte misnøyen til et nytt nivå da «Wenger ut» ble lyst opp på fasaden til klubbens storstadion.

Arsenal-manager Arsène Wenger er langt fra like populær blant sine egne som i glansdagene.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Lysshowet ble gjort fredag kveld to dager før Nord-London-derbyet mot naborival Tottenham. I store bokstaver sto det «#WengerOut» på stadionveggene. I mørket var slagordet godt synlig også på avstand.

Protestaksjonen ble også gjennomført utenfor Highbury, der Arsenal inntil 2006 hadde sitt tilholdssted. De misfornøyde Gunners-supporterne tok også med seg lysshowet til Marble Arch, som ligger mer sentralt i London.

Plakater med påskriften «Wenger Out» er blitt mer og mer synlig på tribunene under Arsenals kamper.

Disse plakatene har blitt mer og mer vanlig i det siste.
Les også

Kranglet om TV-spillet FIFA - nå har han fått fengselsstraff

Sittet i over 20 år

Arsène Wenger har sittet som Arsenal-manager siden høsten 1996. Han var lenge svært populær blant sine egne, men misnøyen har økt i takt med manglende suksess de siste årene.

Arsenal har ikke vunnet Premier League siden 2004. London-laget står denne sesongen i stor fare for å ende utenfor topp fire og gå glipp av mesterligaspill for første gang under Wengers ledelse.

Med Tottenham-seier i søndagens derby vil naborivalen være sikret å ende over Arsenal på tabellen for første gang på 22 år. Det gjør vondt for fansen å se nærmeste nabo kjempe helt i toppen om seriegullet sammen med Chelsea.

Les også

Bendtner om: Sesongstarten, sjansetørken og kritikken fra «Litj-Ivers»

Uklart

Arsenal ligger helt nede på sjetteplass med 60 poeng etter 32 kamper. Det skiller fem poeng opp til tabellfirer Manchester City, som har én kamp mer spilt.

Wenger har vunnet tre Premier League-titler og seks FA-cuptriumfer med Arsenal. Sist helg ledet han klubben til nok en FA-cupfinale, men det virker ikke å bøte på misnøyen.

Den franske 67-åringen har ikke offentliggjort om han fortsetter som Arsenal-manager. Kontrakten hans løper ut ved sesongslutt, men mange medier hevder å vite at han er blitt tilbudt en ny toårsavtale.

Publisert:
 1. Arsène Wenger
 2. Premier League
 3. Arsenal FC

Premier League

SVUTMP
1Chelsea97112332022
2Manchester City96212041620
3Liverpool85302261618
4Brighton & Hove Albion943299015
5Tottenham Hotspur8503912-315
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Vil gi billig strøm til 2000 hytter

 2. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

 3. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt

 4. Ydmyk Østbø om egen revansj: – I Viking setter vi laget foran oss selv

 5. Gikk fra Sandnes til Kristiansand av én spesiell grunn: – Det har vært litt av en tur

 6. – Problem­stillingen med parkerings­plasser ved Nye SUS er alvorlig