Graabak spurtslått av Gruber på lagsprinten: – Dette skulle vi tatt

Norge ble nummer to i lagsprinten i Lahti.

Jørgen Graabak klarte ikke sikre norsk seier på lagsprinten lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Jørgen Graabak fikk seieren servert på sølvfat på lagsprinten i kombinert, men ble spurtslått av Østerrikes Bernhard Gruber.

Graabak og Jan Schmid leverte i hoppdelen av lagsprinten. Duoen var 25 sekunder bak Østerrikes andrelag som var i ledelsen.

Graabak og Schmid kvittet seg med Østerrikes andrelag i langrennssporet, men Finland hang med.

Les også

Graabak om seg selv: – Toppnivået er skyhøyt

Norge så ut til å gå mot seier da Finlands Ilkka Herola falt inn mot stadion, men bakfra kom Bernhard Gruber på Østerrikes førstelag og tok Graabak i spurten, selv om han hadde brukt mye mer krefter på sisterunden.

Tapet i spurten irriterer kombinertsjefen.

– Vi trodde at vi hadde denne. Dette skulle vi tatt. Denne matchballen var vår, sa Ivar Stuan til NRK.

– En god dag for det norske laget. Det var stabilt i bakken og alt gikk som planlagt i langrennet, fram til de siste 100 meterne hvor jeg var helt død. Sett opp mot det var vi fornøyd med en god andreplass, sa Graabak etter rennet.

Gode i hoppbakken

Finland tok tredjeplassen.

Norges andrelag med Mikko Kokslien og Espen Andersen hadde et tungt utgangspunkt etter hoppbakken, og endte som nummer sju, 1.37 minutter bak vinneren.

Graabak og Schmid fikk tillit på Norges førstelag i lagsprinten, og førstnevnte hang godt med teten i første gruppe i hoppbakken med et hopp på 128 meter.

Schmid fulgte opp med 120,5 som siste hopper, og sørget for at Norges førstelag var nummer to, 25 sekunder bak Østerrikes andrelag med Lukas Greiderer og Franz-Josef Rehrl før langrennet.

Les også

Riiber langt nede etter ny fjerdeplass i OL: – Jeg gikk i svart

Uten Riiber

Mikko Kokslien og Espen Andersen utgjorde Norges andrelag. Duoen noterte seg begge for 116,5 meter og lå på 9.-plass, 1.23 minutter bak lederen.

Søndag er det individuelt renn i Lahti. Det er det siste rennet før kombinertløperne forflytter seg til Norge for renn i Holmenkollen og Granåsen.

Jarl Magnus Riiber stiller ikke i helgens verdenscuprenn i kombinert i finske Lahti. Heming-løperen pådro seg en øyebetennelse under NM stor bakke i Holmenkollen onsdag denne uken. Riiber var med i treningsomgangen, men ikke i selve rennet.

(©NTB)

Publisert: