UEFA etterforsker Premier League-lederen: Kan få hard straff

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) skal undersøke om Manchester City har brutt de økonomiske fair play-reglene. En uavhengig komité tar på seg oppgaven.

Publisert: Publisert:

Raheem Sterling (t.v.) og manager Pep Guardiola leder Premier League. Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters / NTB scanpix

I november hevdet en Football Leaks-granskning at City bevisst har blåst opp verdien av sine sponsoravtaler for å holde seg innenfor UEFAs regler for økonomisk fair play (FFP).

Torsdag kveld opplyser UEFA at forbundets uavhengige kontrollkomité innen økonomi har åpnet en formell etterforskning av Premier League-klubben.

Den skal ifølge UEFA ta stilling til de påståtte bruddene som har kommet frem i flere medieoppslag.

UEFA har ikke oppgitt noe tidsperiode for etterforskningen og ønsker ikke å kommentere saken ytterligere mens saken etterforskes.

Avviser påstandene

Brudd på FFP-reglene kan i ytterste konsekvens innebære utelukkelse fra mesterligaen og øvrige europeiske turneringer.

Der Spiegel, samt øvrige medier som har hatt tilgang til Football Leaks-dokumentene, har publisert interne dokumenter om klubbens økonomiske drift. Det hevdes at City har lurt seg unna UEFAs reglement ved å skjule inntektskilder fra sponsoravtaler med forbindelser med klubbens eiere fra Abu Dhabi i De forente arabiske emirater.

Manchester City avviser samtlige påstander om brudd på reglementet.

– Forsøket på å skade klubbens rykte er organisert og klart, har Manchester City uttalt siden november.

Tidligere bøtelagt

Også Paris Saint-Germain er under etterforskning mistenkt for brudd på de økonomiske fair play-reglene. Klubbene har brukt milliarder for å nå toppen av europeisk fotball, men har så langt ikke lykkes i mesterligaen.

I 2014 ble både PSG og City straffet økonomisk for brudd på reglementet. Manchester-klubben truet UEFA med rettslige skritt før partene inngikk et forlik. De lyseblå fikk ikke utbetalt rundt 195 millioner kroner i premiepenger, men fikk fortsette i mesterligaen.

UEFA innførte reglene om økonomisk fair play i 2011 for å sikre mer ansvarlig og bærekraftig pengebruk i toppfotballen. Samtlige klubber i mesterligaen og Europaligaen må levere inn regnskap til forbundet. Mulige sanksjoner er utestengelse, overgangsnekt, bøter og tilbakeholdelse av premiepenger.

(©NTB)

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk