Elendige forhold ødela pallsjansene til Forfang: – Hvorfor sender de ham ut der?

Johann André Forfang lå godt an, men falt på resultatlistene i andre omgang.

Johann André Forfang fikk det tungt i andre omgang.
 • Sjur Magnus Bergstrøm
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Med mye bakvind var Johann André Forfang sjanseløs på å ta seg opp på verdenscuppallen i skiflyging i Oberstdorf. Han falt tre plasser og ble nummer sju.

– Det er helt unødvendig å gi ham grønt lys når det er så god tid. Hvorfor sende ham ut? Det er jo to sekundmeter bakvind i hele bakken. Dette var ikke Forfang sin feil, sa NRK-ekspert Anders Jacobsen etter hoppet. Han hadde like før sagt at han håpet de ventet med å gi Forfang klarsignal på grunn av de tøffe forholdene.

Svært krevende vindforhold ga store utslag mot slutten av finaleomgangen. 18 år gamle Timi Zajc hoppet sjette sist, men ingen av konkurrentene som kom bak ham klarte å vippe sloveneren ned fra førsteplassen.

Zajc er et stort talent, og mange har spådd at han ganske snart ville ta seg inn på pallen, men få hadde trodd at han skulle ta fredagens seier i Oberstdorf. Med 233,5 meter i finalehoppet slo han polske Dawid Kubacki med 5,3 poeng.

Markus Eisenbichler fra Tyskland ble treer.

Les også

Landslagstopp mener Valnes burde droppet NM-distanse: – Han må ikke tro at VM-sjansene røk

Stoch slet også

Under fryktelige vindforhold klarte Forfang bare 198,5 meter. Før finalen lå han på fjerdeplass etter svevet på 222,5 meter i første omgang.

– Det ville lett holdt til pallen om det var like forhold, sa Jacobsen om Forfangs prestasjoner.

Tromsø-hopperen var best i kvalifiseringen tidligere på dagen.

Kamil Stoch ledet rennet halvveis, men i likhet med Forfang hadde polakken utur og landet på bare 197 meter. Landsmannen Piotr Zyla, som var toer etter første omgang, led samme skjebne og falt ned til fjerdeplass.

Halvor Egner Granerud landet på 220 meter i første omgang, men var jamsides i landingen, ble trukket kraftig og fikk 199,4 poeng. I finalen klatret han to plasser og endte til slutt som nummer åtte.

Les også

Gambler Valnes bort VM-plassen?

Tande-opptur

Daniel André Tande gjorde på sin side et kjempebyks på ti hakk. Der han i første hopp måtte nøye seg med 201 meter, ble det 223 i finalen. Det skjøt ham opp til 10.-plassen.

I vinter har Tande slitt i hoppbakkene. Fredag var han tilbake i bakken der han ble dobbelt VM-vinner i fjor, og han fant seg umiddelbart til rette med 222,5 meter. Det var det beste svevet i første treningsomgang.

Men i første omgang, under svært tunge forhold, maktet han ikke å levere like sterkt. I tillegg fikk Tande uvanlig dårlige stilkarakterer og 181,3 poeng. Oppturen kom i finaleomgangen.

Robert Johansson ble nummer 17 i fredagens renn etter hopp på 223,5 og 213 meter. Rett bak fulgte Andreas Stjernen, som hadde svev på 204 og 205,5 meter i den tyske skiflygingsbakken.

Anders Fannemel falt fra 17.- til 26.-plass i finaleomgangen. Han greide kun 196,5 meter. Det var ni meter kortere enn hans første hopp.

Det er nye skiflygingsrenn lørdag og søndag.

Publisert:
 1. Hopp
 2. Daniel-André Tande
 3. Anders Fannemel
 4. Johann André Forfang

Mest lest akkurat nå

 1. Stor vannlekkasje på Storhaug – flere oversvømte kjellere

 2. Nekter å fjerne hekk, kan få bot på 1000 kroner dagen

 3. Da demensen tok ordene fra Atle, sluttet mange å snakke til ham. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss

 4. Navn på omkommet frigitt etter båtulykke

 5. – Har ikke lyst til å miste noen jeg er glad i

 6. Et enkelt Messenger-spørsmål fra en slektning ble til et mareritt for Rune Nedrebø