Hareide hyller Solbakkens FCK: - Høyt europeisk nivå

FC Københavns prestasjoner i Champions League får Danmarks landslagstrener Åge Hareide til å trekke fram superlativene.

FC Københavns prestasjoner i Champions League får Danmarks landslagstrener Åge Hareide til å trekke fram superlativene.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Ståle Solbakkens FCK har gitt motstanderen kamp i alle de fem første kampene i årets gruppespill, selv om det ikke er endt med mer enn seks poeng totalt foran onsdagens bortemøte mot belgiske Brugge.

– De har gjort det fantastisk. Jeg er meget, meget imponert over FCK. Aller mest er jeg imponert over stabiliteten. De er godt organisert og vanskelige å score på. Det kunne man se både mot Leicester og Porto, sier Hareide.

Begge de to sistnevnte endte med 0-0.

Les også

Pappa Ødegaard avviser råd om skattejuks: - Vi skal ikke operere i noen gråsoner

Kollektiv

– Deres kollektiv er på et høyt europeisk nivå, og det har vært en fornøyelse å følge deres reise i Champions League. Jeg krysser fingrene for at de tar seg videre.

Ifølge Hareide er det hovedsakelig Kasper Schmeichels innsats mellom stengene som er skyld i at FCK er avhengig av Leicesters hjelp mot Porto for å avansere til åttedelsfinalene.

– I kampene mot Leicester reddet Schmeichel laget sitt i sluttminuttene av begge kampene. Normalt ville mange av FCKs avslutninger ha gått i mål. Hvis FCK hadde fått flere poeng i de to kampene ville de også ha gått videre. Så små er marginene i internasjonal fotball.

Mange aktuelle

Hareide kan også glede seg over at storparten av FCKs spillere er dansker som også holder nivået til å spille på landslaget.

– Delaney, Kvist og Ankersen har spilt mest på landslaget, men de har også «Zanka», Cornelius og Falk, som har vært med hos oss. Det er spillere som kjenner hverandre godt, og det gir også trygghet på landslaget. Vi snakker om veloppdragne og disiplinerte spillere som setter en høy standard. De viser at man kan være med også som spiller i superligaen, sier Hareide.

FCK er garantert spill i europaligaen etter jul uansett utfall i kampen mot Brugge. (©NTB)

Publisert: