Fredrik Midtsjø vant prestisjetung pris i Nederland

Får anerkjennelse etter sterk debutsesong.

Fredrik Midtsjø har hatt en strålende debutsesong i Nederland.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Tidligere RBK-spiller Fredrik Midtsjø er blitt kåret til årets spiller i den nederlandske toppdivisjonen av storavisen Algemeen Dagblad. Midtbanespilleren er bedre enn noen andre spillere i ligaen på storavisens børs.

Algemeen Dagblad er Nederlands nest største avis. Midtsjø var involvert i 29 av 34 ligakamper for AZ Alkmaar, og scoret to mål.

– Jeg må si at jeg er litt overrasket selv. Det tok et par måneder før jeg var inne i laget, men da jeg fikk sjansen, så kom selvtilliten. Og jeg ser jo på meg selv som en bra spiller, sier Midtsjø til VG.

Midtsjø er én av to nordmenn i klubben. Også Jonas Svensson spiller for laget som endte på tredjeplass i serien, kun bak Ajax og PSV Eindhoven.

Les også

Jonas Svensson briljerte igjen. Kommentator fraråder klubbskifte.

Svensson har 32 kamper denne sesongen, og har fått mye ros for sin innsats. Backen har blant annet blitt kåret til månedens spiller.

Også den norske landslagsspissen Bjørn Maars Johnsen har imponert stort i Nederland. Etter to mål i serieavslutningen søndag, endte han som nummer to på toppscorerlisten med totalt 19 nettkjenninger.

Publisert: