Til retten for å stanse Leangen-salget

Det er innlevert begjæring om midlertidig forføyning for å stanse salget av Leangen Travbane.

Bildetekst: Forsøket på å selge Leangen Travbane kan havne i retten.
  • Ståle Langørgen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Lørdag formiddag klokken ti skal styret i Det Norske Travselskap (DNT) og Midt-Norge Travforbund (MNTF) møtes på Gardermoen for å ta endelig stilling til et salg av Leangen, men motstanderne av salgsprosessen forsøker i siste liten å hindre at saken avgjøres.

Advokat Rasmus Brodtkorb i Pretor Advokat ble tidligere i år bedt om å bistå flere travlag i forbindelse med Leangen-saken, og Brodtkorb bekrefter overfor Adresseavisen at det er tatt rettslige skritt for å stoppe prosessen.

— Jeg kan bekrefte at det er begjært midlertidig forføyning for å få stoppet salget, frem til man får klarhet i hvorvidt styret (i MNTF, journ.anm.) har handlet innenfor salgsfullmakten som ble gitt i generalforsamlingen i Midt-Norge Travforbund den 10. november 2013, sier han.

LES OGSÅ: Har hyret advokat for å stoppe Leangen-salget (krever innlogging)

Motstandere

Allerede i oktober i fjor inngikk MNTF en intensjonsavtale med Ivar Koteng og flere om salg av banen, men det er styret i DNT som skal avgjøre om det blir et salg.

Deler av det trønderske travmiljøet er kraftig motstandere av salgsprosessen, og har talsperson Ole Martin Woldseth i foreningen Redd midtnorsk travsport har tidligere gitt uttrykk for at de mener utredningene av alternative baneanlegg er for dårlige.

LES OGSÅ: Koteng kjøper travbanen for 600 millioner kroner (krever innlogging)

LES OGSÅ: Sparebank 1 SMN trekker seg fra travbanekjøpet (krever innlogging)

Ifølge Trav og Galopp-Nytt har Sør-Trøndelag tingrett behandlet begjæringen i dag, og gitt de saksøkte frist til 28. august med å svare skriftlig på begjæringen. De saksøkte skal være MNTF ved leder Edmund Morewood og DNT ved styreleder Atle Larsen.

Skulle ta beslutning

Generalsekretær Rune E. Gustavsen uttalte til Adresseavisen torsdag at planen for styremøtet var å fatte beslutninger både angående salget av Leangen og alternativer for ny bane.

LES OGSÅ: Travselskapet skal velge tomt til ny travbane etter valgbråk

Adresseavisen har fredag kveld ikke kommet i kontakt med Gustavsen eller DNTs styreleder Atle Larsen for å få svar på hvilke konsekvenser dette kan få for styremøtet lørdag.

Gustavsen uttalte torsdag at partene har satt en frist til 1. september for å komme videre i saken.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. 128 nye smittetilfeller på Nord-Jæren siste døgnet

  2. Sykepleiere på akutten på SUS: – Pasienter må vente i mange timer på hjelp

  3. Isoler huset ditt - få støtte fra staten

  4. Vaksine-sjef advarer om svakere effekt mot omikron

  5. Ingrid Fiskaa (SV) får skryt fra uventet hold

  6. Så mye koster det å fikse Stein­kjerringa