Håkon (28) blir eliteserietrener – men skal først hjelpe damelaget opp til eliten

Håkon Skipenes Østrem (28) legger opp som spiller og tar over treneransvaret for Edgar Broks (58)

TAR OVER: Håkon Skipenes Østrem er ny hovedtrener i BKT. harry Fagervold (t.h.) blir med videre som assistenttrener. I bakgrunnen resten av spillerne i BKT på onsdagens trening. Foto: Tobias Stein Eilertsen

 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Broks ga 14. februar beskjed om at han gir seg etter 11 år som hovedtrener for BKT. Ettersom BKT ikke lyktes i kvartfinalene i Randaberg i helgen, med to tap og én seier, var sesongen over og det ble klart at spillerne Conor Walker og Ruben Mæland også forlater skuta.

Det skulle også vise seg at kampene mot Askim og Randaberg i helga ble Håkon Skipenes Østrems siste kamper som spiller for BKT. 28-åringen fra Brøstadbotn har lenge vært plaget med knærne, og nå er det klart at han er mannen som skal lede BKT videre som hovedtrener.

– Edgar spurte meg allerede i oktober i fjor om det var noe jeg kunne ha tenkt meg, å ta over for han. Etter litt betenkningstid sa jeg at det var jeg interessert i, men jeg trodde ikke det kom til å skje allerede i år, sier Håkon Skipenes Østrem til iTromsø.

I dialog med nye spillere

28-åringen er allerede godt i gang med jobben som ny hovedtrener.

– Det er veldig bra å ha alt på plass allerede nå. Det er litt spesielt med overgangen fra spiller til trener, så jeg kommer ikke til å gjøre noen store endringer akkurat nå. Men fra sommeren blir det en del endringer, lover den nye hovedtreneren, som allerede har pekt ut flere områder laget skal styrke seg på.

– Spesielt på den mentale biten og det med idrettspsykologi. Men også det fysiske skal vi jobbe mye med. Nå må vi finne ut hvem som er med videre av spillerne. På trenersiden er jeg veldig glad for at Harry (Fagervold) er med videre. Edgar (Broks) som har vært en mentor for meg i mange år, har også sagt seg villig til å hjelpe, så det er veldig bra, sier den tidligere spilleren.

Han har allerede begynt å sondere markedet for mulige forsterkninger foran neste sesong.

– Jeg er i dialog med et par spillere allerede. Jeg har jo visst at jeg skulle ta over, så den prosessen har jeg startet, sier Skipenes Østrem.

Den nye treneren ser fram til å implementere sin treningsfilosofi og bygge opp et nytt lag der han mener veldig mye allerede er på plass.

– I år var vi mye uheldig med skader, som var en av grunnene til at jeg begynte å spille igjen. Nå er Erlend (Isaksen) tilbake,og Kristoffer (Østvik) også, så til neste år tror jeg det blir veldig bra, sier han.

Mæland i ny rolle

Som iTromsø skrev i helgen gir Ruben Mæland seg etter 12–13 sesonger for A-laget.

– Ruben kommer inn i en type assistenttrenerrolle. Sånne personer må vi ta vare på. Han er en av dem som har vært med på å bygge og skape den fantastiske treningskulturen i BKT. Jeg føler jeg står over for et veldig spennende prosjekt.

Skipenes Østrem blir utrolig nok ikke den yngste treneren i eliteserien. Koll Volley som vant ligaen suverent i år med 13 seiere og kun ett tap, ble i år ledet av 26 år gamle Bendik Huus.

– Det jeg mangler av erfaring gjør jeg opp for i min erfaring som spiller, min lidenskap og interesse for spillet og utdanninga mi innen idrettsledelse og coaching. Jeg kan faget og har drevet med toppidrett i Canada, og ser fram til å gjøre det her også. Den største utfordringen er at jeg har spilt med mange, og overgangen fra lagkamerat til trener, men jeg tror det skal gå fint. Jeg er klar over at jeg tar over en stolt og tradisjonsrik klubb med store ambisjoner. Vi kommer til å ha store ambisjoner også foran neste sesong, lover den tidligere BKT-spilleren som nå blir trener.

Jakter opprykk med damelaget

Skipenes Østrem spilte for BKT i 2010/2011 og 2011/2012-sesongen. Så dro han til Canada, der han ble værende i fem år, før han returnerte til Tromsø og tidvis har spilt for BKTs A-lag i flere perioder. Samtidig har han ledet BKTs damelag i 1.-divisjon, som har en strålende sesong, og spiller for opprykk til eliteserien, sammen med broren Morten Skipenes Østrem.

ARVTAKER: Edgar Broks (t.v.) gir seg i BKT. Trenerrollen er det Håkon Skipenes Østrem (28) som overtar. Foto: Tobias Stein Eilertsen

BKTs damelag har to kamper igjen i årets sesong, før en avgjørende rankingturnering første uka i april i Farsund avgjør om BKT-damene spiller på øverste nivå fra høsten av.

– Da jeg kom hjem fra Canada bestemte jeg meg for å hjelpe broderen litt og kommer nok fortsatt til å være litt involvert når han trenger det. Jeg har lært utrolig mye av ham og det hadde vært sinnssykt kult om jeg og Morten (25) ledet hvert vårt eliteserielag i volleyball. Det ser ut som opprykket skal gå bra, men vi har igjen Skjetten og OSI før rankingturneringen, så jobben er ikke gjort. Men jeg tror ikke vi ville ha trodd det for ett år siden, om du sa at vi var trener for hvert vårt eliteserielag i volleyball, smiler Håkon Skipenes Østrem.

Publisert:
 1. Volleyball
 2. Damelag
 3. Canada
 4. Tromsø

Mest lest akkurat nå

 1. Ordførerne har tre alternativer

 2. En sankthansfest som før i tiden

 3. – Dette finner vi oss ikke i

 4. Én person fraktet til SUS etter brann i Verven-blokk

 5. Britney Spears: – Jeg fortjener å få et liv

 6. Bestefaren er en av de største i Viking. Nå får Simen (18) drømmesjansen