19-åring vekker oppsikt. Falla tror at hun kan ta seg til VM

Regjerende verdensmester Maiken Caspersen Falla vant kvinnenes sprint på Beitostølen foran 19 år gamle Kristine Stavås Skistad. Nå tror Falla at den lovende løperen kan ta seg til vinterens VM i Seefeld.

Kristine Stavås Skistad hevdet seg mot flere av verdens beste langrennsløpere under lørdagens sprint på Beitostølen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

BEITOSTØLEN: Kristine Stavås Skistad blir sett på som et stort talent i langrennsmiljøet. Konnerud-løperen fikk sjansen i verdenscupsprinten på hjemmebane i Drammen allerede forrige sesong. Da lå hun godt an i prologen, før hun var uheldig og falt.

På lørdag klaffet det meste. Da var hun raskest av samtlige jenter i prologen – inkludert regjerende verdensmester Maiken Caspersen Falla. I finalen ble hun nummer to bak Falla etter å ha spurtet svært godt på oppløpet.

– Jeg har hørt om henne i mange år, sa Falla etterpå.

LES MER OM SPRINTEN HER: Tiril Eckhoff overrasket mot langrennsløperne: – Hun var helt rå i dag

Den meritterte landslagsløperen forteller at trenere på NTG på Lillehammer, skolen Stavås Skistad går på, har spurt Falla om å komme på hurtighetstreninger for å måle seg mot det store talentet.

– Hun er nok en av de raskeste i Norge på 100 meter. Hun har virkelig tatt et steg nå ved å komme helt til finalen. Det er virkelig bra gjort som junior å kjempe hele veien i finalen. Da har hun kapasitet også.

Kristine Stavås Skistad (lengst til venstre), Maiken Caspersen Falla og Lotta Udnes Weng utgjorde pallen på damenes sprint.

I februar er det VM i Seefeld. Da håper nok Maiken Caspersen Falla å utvide den allerede imponerende medaljesamlingen sin, bestående av blant annet tre OL-medaljer og fire VM-gull.

Falla håper Stavås Skistad også kommer seg med på flyet til Seefeld.

– Det er litt som da jeg måtte komme meg inn på laget. Det var på en måte en ledig plass. Jeg føler det er en ledig plass på sprintlaget nå, både i verdenscupen og VM. Det hadde vært kult om hun kom med. Muligheten er der, sa Falla.

Stavås Skistad selv innrømmet at hun har VM i tankene.

– Jeg har ikke sagt det til noen, men jeg har håpet på VM og satt det som mål før sesongen. Vi får se, sa hun til VG.

Det ble naturlig nok mye oppmerksomhet rundt Stavås Skistad etter den imponerende annenplassen. Artikler om 19-åringen lå ute hos flere nettaviser kort tid etterpå.

TV 2-ekspert Petter Skinstad skrev på Twitter at løpet hennes viser at det er håp for fremtiden:

Publisert: