Gulliksen til OL-finale – ble motivert av Warholm-gullet: – Han er som en god veddeløpshest

61-åringen Geir Gulliksen ble nummer 25 i sprangridningskvalifiseringen og tok seg til onsdagens finale som en av 30 utøvere. Totalt deltok 73 ryttere.

Geir Gulliksen tok seg til finalen i sprangridning.
Publisert: Publisert:

Norges eldste OL-utøver gjennom tidene gjorde dermed en stor prestasjon i OL. Etterpå fortalte Gulliksen at han ble motivert av Warholms OL-gull og verdensrekord på 400 meter hekk.

– Jeg ble motivert av Karsten Warholm, det var helt sykt. Han er som en god veddeløpshest. Når det kommer en på siden av ham, som Rai Benjamin i dag, så akselererer han. Ofte stopper dem som ligger i front opp og har ingenting å gi, mens en god galopphest skrifter gir. Det var helt rått. Jeg skulle hatt ham som galopphest, ler Gulliksen i samtale med Sunnmørsposten på telefon fra Tokyo like etter at finaleplassen var sikret.

– Spennende

Selv var Gulliksen svært fornøyd med egen prestasjon. Målet var å kvalifisere seg for finalen, og Gulliksen på hesten Quatro gjorde et nærmest prikkfritt løp.

– Det var helt sykt, det var fantastisk bra at jeg klarte dette. Det var så mange gode ryttere som forsvant ut i kvalifiseringen nå, sier Gulliksen.

61-åringen fra Ålesund hadde ingen riv i sin runde, men fikk ett poeng i straff for å komme utenfor maksimumstiden på 88 sekunder. Han starta midt i feltet av 73 ryttere og måtte vente i spenning på om han nådde finalen.

– Det var spennende, men det var ikke noe jeg fikk gjort noe med, så jeg prøvde å holde det på avstand, beskriver Gulliksen, mens han fortsatt sitter på tribunen og ser de siste rytterne fullføre sine runder.

Bonus

Finalen går av stabelen allerede onsdag klokken 12.00. Sprangrytteren vet ikke om han kommer til å ta mer risiko i finalen for å få en raskere tid og dermed øke medaljesjansene sine.

– Det som skjer i finalen er bare bonus nå. Banen kommer til å være enda vanskeligere, helt på grensa til hva hesten min klarer. Vi får bare se. Uansett hva som skjer så er dette en fantastisk prestasjon i dette miljøet. Det er tøft å komme topp 30, sier Gulliksen.

Publisert:
  1. Sprangridning
  2. Karsten Warholm
  3. Geir Gulliksen

Mest lest akkurat nå

  1. Derfor vil de ikke vaksinere seg

  2. 4045 nye koronasmittede registrert siste døgn – dobling fra forrige uke

  3. Regjeringen vil skjære gjennom ved koronakrangel på Nord-Jæren

  4. 400 kan miste jobben i Seadrill

  5. Suksess for Vinterland på Ruten - måtte bestille 20.000 flere billetter

  6. Resultatene i stor fedmestudie overrasker forskerne. Kjell Vidar Moland ble 65 kilo lettere.