Kenyanske medier: Ingebrigtsen-rival til OL likevel

Kenyanske medier melder at forbundet skal ha snudd, og at verdens beste 1500-meter løper, Timothy Cheruiyot, får OL-billett likevel.

Timothy Cheruiyot fra Kenya vant 1 500m foran Jakob Ingebrigtsen under Stockholm Diamond League.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det kenyanske friidrettsforbundet valgte ikke å inkludere den største favoritten på 1500-meter Timothy Cheruiyot i årets OL-tropp.

Nå ser det ut som at forbundet har innrømmet egen feilvurdering, og at Cheruiyot for OL-billett likevel. Det melder både CitizenTV og Nation Africa.

Kenyas friidrettsforbund har ikke bekreftet opplysningene.

Cheruiyot kom opprinnelig på 4.-plass i det kenyanske OL-uttaket. Der ble Kamar Etyang nummer to. Det er sistnevnte Cheruiyot angivelig erstatter i troppen. Etyang har ikke oppfylt antidopingreglementet som krever at man har stilt opp i minst tre uanmeldte dopingtester.

Charles Simotwo og Abel Kipsang ble nummer én og tre i det kenyanske OL-uttaket.

Jakob Ingebrigtsen har hatt en strålende sesong så langt, men ble slått av nettopp Cheruiyot i et Diamond League-stevne i Monaco nylig. Det skal legges til at Ingebrigtsen, som ble nummer tre, hadde vært syk i forkant av løpet. Cheruiyot har slått Jakob Ingebrigtsen i 12 av 12 løp der de begge har stilt opp og vil være en naturlig favoritt om det ender med OL-start.

Filip Ingebrigtsen har vært ute i store deler av sesongen, men har vist form i det siste. I samme 1500-meterløp ble han nummer ti.

Publisert:
  1. Jakob Ingebrigtsen
  2. Friidrett
  3. OL

Mest lest akkurat nå

  1. Politiet: «Flere meldinger om trær som har veltet, gjenstander fra hus som rives av i vinden og båter som har slitt seg»

  2. Kjedet seg på skolen - kom i kontakt med 10-åring og ba om nakenbilder

  3. Møt rogalendingene som forlater regjeringsapparatet

  4. Viking-tilskuer utestengt etter rasistiske rop mot Glimt-spiller

  5. Viking-talenter tatt ut på landslaget

  6. Dette anlegget kan snart gi deg høyere strømpris