117 år lang Arsenal-forbannelse fortsetter for Fulham

(Arsenal-Fulham 1–1) Seks minutter på overtid reddet innbytter Edward Nketiah (21) ett poeng for Arsenal mot nedrykkstruede Fulham.

UTLIGNET: Edward Nketiah scoret for Arsenal mot Fulham på Emirates Stadium.
 • Joachim Baardsen, VG
Publisert: Publisert:

Josh Maja (22) hamret Fulham i ledelsen fra straffemerket etter 59 minutter. Den resterende halvtimen kjempet Scott Parkers hvitkledde menn heroisk for å beholde alle poengene.

Seks minutter på overtid så det også ut til at det skulle skje, men så dukket plutselig Nketiah opp og satte inn 1–1.

– Det er fullt fortjent. Men den innsatsen Fulham la ned, var enorm. Det er nesten et artisteri å se hvordan de kaster seg inn i ting, men så får de igjen en smell mot seg, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

FORTVILET: Fulham-spillerne trodde de skulle klare å holde unna, da det kun gjensto ett av syv tilleggsminutter.

Arsenal-forbannelse

1904 var året Fulham for første gang forsøkte å vinne borte mot Arsenal, ifølge VG-statistiker Geir Juva. Fortsatt har de ikke klart det. Søndag, 117 år senere og i det 30. forsøket, så de veldig lenge ut til å endelig lykkes.

Hadde det bare ikke vært for Nketiah. Det er mulig Fulham-leiren vil si det samme etter sesongslutt. At «hadde det ikke vært for Nketiah», kunne laget holdt plassen i Premier League.

For forskjellen på uavgjort og seier er stor. Nå har Fulham seks poeng opp til Burnley på trygg grunn, og de har to kamper mer spilt.

Lacazette-skade

For Arsenal er ett poeng heller ikke godt nok. De vil slite med å kvalifisere seg til Europa gjennom Premier League. På 9. plass har de åtte poeng opp til Chelsea på 5. plass. Mikel Artetas menn har også én match ekstra spilt.

Bedre blir det ikke av at deres toppscorer i tillegg ble skadet. Alexandre Lacazette (29) blir nå seende på sidenlinjen, hvor også ankeltrøbbel holder Martin Ødegaard (22) og malariasyke Pierre-Emerick Aubameyang (31).

70 minutter var spilt da Lacazette ble tvunget til å legge seg ned på gresset. 29-åringen signaliserte umiddelbart at noe var galt. På vei mot tunnelen under hovedtribunen på Emirates Stadium gestikulerte Lacazette på en måte som gjorde skadeomfanget klart:

Han følte noe var blitt revet av bak i låret, noe som kan bety at resten av sesongen er over for mannen som har banket inn 17 mål denne sesongen.

– Han har «tatt» hamstringen. Det er ikke bra. Dette er grunnen til at vi har rotert en del, fordi noen spillere ikke hadde restituert skikkelig. Men vi kan ikke bytte alle spillerne, så det er tøft å se dette skje, sier Arteta til klubbens egen medieavdeling.

SKADET: Alexandre Lacazette gikk av banen med skade.
Publisert:
 1. Premier League
 2. Arsenal FC
 3. Martin Ødegaard

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. – Det kan ikke fortsette

 2. «Kom dere ut, kom dere ut, det brenner!»

 3. Uthengt som voldtektsmenn: - Hun har tatt navnene våre og puttet dem ned i gjørmen

 4. Kvinne til SUS etter brann på Storhaug

 5. Kvinne nektet å bruke munnbind på fly. Poli­tiet måtte gripe inn. Det er ikke første gang

 6. Stangeland fikk kontrakt på 330 millioner kroner