Sørlending trosset forkjølelse og tok NM-sølv: – Kunne kjørt enda raskere

Mandalitten Søren Wærenskjold (21) tok sølv på NM-tempoen i Evje torsdag kveld.

Søren Wærenskjold (t.v.) tok NM-sølv på tempo. Her avbildet sammen med gullvinner Tobias Svendsen Foss (i midten) og bronsevinner Andreas Leknessund.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

EVJE OG HORNNES: – Det føles bra å stå her med sølvmedalje, sier Wærenskjold til Fædrelandsvennen etter premieseremonien.

Torsdag kveld ble NM-tempoen arrangert i Evje, med start- og målgang i sentrum.

Mandalitten Søren Wærenskjold tok en sterk sølvmedalje, da han syklet inn på annenplass etter gullvinner Tobias Svendsen Foss.

Foss tok norsk rekord på 50 kilometer tempo da han syklet inn til tiden 56:54.5. Wærenskjol syklet inn som nestemann 1 minutt og 18 sekunder bak gullvinneren.

Dermed forbedret Wærenskjold sin bronsemedalje på fjorårets NM-tempo.

Tok sølv tross forkjølelse

21-åringen innrømmer at han ikke hadde så store forventninger før kveldens tempoetappe. I dagene før har Wærenskjold nemlig slitt med forkjølelse.

– Jeg hadde ikke så store forventninger til meg selv i dag, sier mandalitten.

– Hvor mye preget forkjølelsen deg?

– Du kan jo høre at jeg fortsatt er litt tett. Men formen er grei, så satser vi på at det løsner seg helt til fellesstarten på søndag, svarer Uno-X-rytteren.

Han forklarer at det gikk mye utover oppkjøringen til etappen.

– Det gikk mest utover forberedelsene. Jeg kunne fått mer ut av øktene i forkant, sier Wærenskjold.

Dermed er 21-åringen fra Mandal klokkeklar på at han kunne syklet raskere enn han gjorde i dag.

– Ja, det kunne jeg absolutt, sier Wærenskjold.

Søren Wærenskjold avbildet under tempoetappen i Evje.

Er i tenkeboksen

Wærenskjold endte hele ett minutt og åtte sekunder foran Andreas Leknessund på bronseplass. På spørsmål om han kan klare å tette gapet til gullvinner Foss, som endte ett minutt og 18 sekunder foran sørlendingen, svarer Wærenskjold:

– Ja, det er ikke umulig. Men det spørs hvor mye fokus det blir på tempo framover. Det kommer an på hvilken type rytter jeg har lyst til å bli.

En viktig faktor i dette er også hvilket lag Wærenskjold ønsker å sykle for fra og med neste sesong. Sykkeltalentet fra Sørlandet har nemlig et konkret tilbud fra WorldTour-laget Intermarché-Wanty Gobert liggende på bordet.

Samtidig har Wærenskjolds klubb kommet med et tilbud om kontraktforlengelse.

– Jeg må ha noen gode samtaler med trener og foreldre, så får vi se hva som skjer. Akkurat nå er jeg helt blank, sier Wærenskjold, som trolig vil komme fram til en løsning uka etter NM.

Først ønsker Wærenskjold å rette all fokus på søndagens fellesstart. Det blir årets sykkel-NMs siste etappe. Start- og målgang er i Kristiansand sentrum.

– Det blir gøy. Jeg tror vi kan stikke av med seieren, sier Wærenskjold.

Selv er Wærenskjold foreløpig usikker på om han får sjansen til å kjøre for seier på søndag, eller om han må fungere som en ren hjelperytter på fellesstarten. Uno-X stiller med hele 15 ryttere, deriblant Kristoffer Halvorsen, spurteren fra Gimlekollen.

– Vi får se hvilken rolle jeg får. Jeg gjør det jeg får beskjed om, sier Wærenskjold, og smiler lurt.

I tillegg til Wærenskjold og Halvorsen stiller andre sykkelprofiler som Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen opp på søndagens fellesstart i Kristiansand.

Sørlending tok historisk paragull

Det var ikke bare Wærenskjold som markerte seg på tempo i Evje.

Ane Iversen tok en sterk fjerdeplass i kvinnenes seniorklasse, hvor hun syklet inn ett minutt og 33 sekunder bak gullvinner Katrine Aalerud.

Samtidig tok 16 år gamle Johannes Realfsen fra Grimstad et historisk NM-gull i parasykling. Dette var første gangen noensinne at parasykling er en del av selve NM i landeveissykling.

– Det var veldig kult. Det var stort å ta gull, og at para endelig er inne i NM-showet, sier en stolt Realfsen til Fædrelandsvennen.

Jason Dyke er ansvarlig for parasykling i Norges Cykleforbund. Han er i likhet med Realfsen stolt over inkluderingen.

– Det er en stor milepæl for parasykling i Norge. Nå er vi en klasse i NM på like linje med de andre, sier Dyke, som også er trener for Realfsen.

Johannes Realfsen (t.v.) vant et historisk NM-gull i parasykling i Evje. Her avbildet sammen med trener Jason Dyke.

Det som gjorde NM-gullet ekstra spesielt for KCK-rytteren var at en girvaier røk to minutter før slutt. Dermed måtte sørlendingen sykle på det tyngste giret i samtlige 20 kilometer.

– Jeg måtte kjøre på det tyngste giret hele veien. Jeg var oppe og syklet stående noen få ganger, men da ble det skikkelig seigt. Jeg kunne nok ha syklet en del raskere, sier Realfsen og ler.

Like før start var han dermed litt stresset.

– Ja, jeg var nervøs for at gullet skulle ryke, sier han.

Publisert: