Hockeytopp fortviler: Bedre å få nei-beskjed

Stavanger Oilers-eier og næringslivstopp Tore Christiansen mener det vil være bedre å få beskjed om å avslutte sesongen nå, enn stadig og på ubestemt tid å måtte vente på svar fra regjeringen om gjenåpning av seriespillet.

STENGTE DØRER: Stavanger Oilers-eier Tore Christiansen begynner åpenbart å miste troen på at regjeringen åpner for seriespill for toppidretten - før det er for sent for norsk ishockey. Foto: Bjørn S. Delebekk

 • Øystein Jarlsbo, VG
Publisert: Publisert:

– Vi vil ikke motsette oss det. Vi skal respektere tiltakene. Men vi vil ha beskjed. Det ville være bedre å få beskjed om å avslutte og pakke sammen, vi prøver igjen i august, enn å vente på en beskjed som ikke kommer, sier den profilerte ishockey- og næringslivslederen fra Stavanger.

Norsk ishockey stengte på eget initiativ seriespillet for toppserien Fjordkraft-ligaen 8. januar etter smitteutbrudd i flere klubber. Regjerende seriemester Stavanger Oilers spilte sin siste seriekamp mot Vålerenga i Oslo 5. januar.

Les også

Helsedirektoratet anbefaler fortsatt toppidretts-nei

Siden er flere bebudete restarter blitt utsatt. Nå har regjeringen uttalt at den vil komme med en ny vurdering når det gjelder åpning av seriespill for toppidretten - i midten av neste uke. Fotballen kan komme til å utsette sin seriepremiere 5. april - til 2. mai - som følge av regjeringens «vanskelig å forholde seg til-svar».

Under regjeringens pressekonferanse tirsdag uttalte statsminister Erna Solberg at det inntil videre ikke blir innført nye nasjonale smitteverntiltak, men at myndighetene vil bruke den nærmeste tiden til å følge nøye med på utviklingen i smittetilfeller.

Dersom trenden fortsetter å være negativ, innføres nye strenge tiltak. Forbud mot all innendørs organisert idretts- og fritidsaktiviteter for voksne er blant disse.

Statsministeren understreket samtidig at et slikt forbud ikke vil ramme profesjonelle toppidrettsutøvere, uten å forskuttere tidspunkt for åpning av seriespill for toppidretten.

Les også

Fotballstarten i fare: – Avgjørelse i løpet av uken

Toppklubbene i ishockey mangler 17 til 10 kamper for å fullføre et amputert seriespill på 36 kamper, før planlagt - og amputert - NM-sluttspill fra 5. til 30. april, før ishockeylandslaget skal starte oppkjøringen til VM i mai.

– Vi har fått sparsommelige, eller ingen, signaler med hensyn til åpning. Og så er vi veldig spent på hva som skjer i Oslo, om unntaket for toppidretten fortsatt vil gjelde der. Det vil si om Oslo-klubbene (Vålerenga, Manglerud Star, Grüner) får slippe til i egne ishaller, sier Tore Christiansen.

Les også

Kjøll slår tilbake mot passiv-kritikk

Han tilføyer at hvis «det som skjer i Oslo» også gjelder toppidretten til over påske, da er det «stengt» - for muligheten til å få en avslutning av sesongen opp å stå.

Tidligere Storhamar-styreleder Njål Berge er styreleder for Norsk topphockey, toppserieklubbenes marked- og interesseorganisasjon.

Les også

Zuccarello til VG etter sterkt comeback: Man vokser i motgang

– Jeg synes at man uansett situasjon bør kunne forvente å få et klart svar, enten det er et ja eller nei, sier han og sikter til regjeringens hverken ja eller nei.

Generalsekretær Ottar Eide i Norges ishockeyforbund sier at «vi» ikke er der hvor vi må sette strek, og mener for sesongen 2020/21. Han sier at forbundet og toppklubbene «hele tiden» - stort sett et par måneder - har etterlyst det: Et klart svar.

– Usikkerheten er vanskeligst å forholde seg til. Det ikke å vite, er verre enn å få en dårlig nyhet, sier han - og mener «nei til gjenåpning».

Les også

Thoresen vil ha to år til – kan bli klart neste uke

Ottar Eide påpeker at en årsak til at de i det lengste håper på et ja, er at cirka halvparten av landslagstrener Petter Thoresens VM-mannskap vil bestå av spillere fra lag i den norske toppserien.

– Hvis de før VM ikke har spilt kamper siden januar, vil vi ha et ekstremt dårlig utgangspunkt, sier han.

Alle Norges syv motstandernasjoner i det innledende gruppespillet i VM 21. mai til 6. juni har hatt fungerende seriespill siden før jul.

Publisert:
 1. Vintersport
 2. Fjordkraft-ligaen
 3. Eliteserien (hockey)
 4. Tore Christiansen
 5. Stavanger Oilers

Mest lest akkurat nå

 1. Publikum bes teste seg etter konsert i Sola

 2. Hagen var trist og kjedelig. For 25.000 kroner er den totalforvandlet.

 3. Støre vil fjerne kompetansekravet for lærere

 4. Berit Marie får bygge opp igjen hytta si etter brann

 5. 7-nutsturen i Sandnes er i gang: Se hvilke topper som gjelder i år

 6. 27 nye smittetilfeller på Nord-Jæren – mange knyttes til utested