Jakob Ingebrigtsen i stjerneselskap i Diamond League-åpningen

Jakob Ingebrigtsens er et av stjernenavnene som trekkes fram på deltakerlistene foran kommende helgs Diamond League-åpning i friidrett i Gateshead.

Jakob Ingebrigtsen er klar for sesongstart.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Den norske mellomdistanse-stjernens sesongåpning utendørs er imøtesett. Han kommer til England med best personlig rekord av samtlige i startfeltet på 1500 meter.

20-åringen har 3.28,68 som bestenotering. Nærmest av konkurrentene i Gateshead er australske Stewart McSweyn, som har løpt på 3.30,51. Ronald Musagala fra Uganda har en personbeste på 3.30,58.

Storebror Henrik Ingebrigtsen skal på sin side løpe 5000 meter i årets første Diamond League-stevne. Der får han tøff konkurranse. Best personlig rekord i startfeltet har kenyaneren Nicholas Kipkorir Kimeli med 12.51,78. Henrik Ingebrigtsen har løpt på 13.15,38.

100-meteren for kvinner peker seg ut som en annen distanse med stjernespekket deltakelse. Dina Asher-Smith, Shelly-Ann Fraser-Pryce, Elaine Thompson-Herah og Sha’Carri Richardson er del av et skarpskodd felt.

Stavkonkurransen for menn inneholder på sin side sterke navn som Mondo Duplantis, Sam Kendricks og Piotr Lisek.

Det var en stund tvil om strenge norske innreise- og karanteneregler vil sette en stopper for Ingebrigtsen-brødrenes planlagte start i Gateshead. Sist uke ble imidlertid det generelle påbudet om karantenehotell ved innreise opphevet for reisende fra Storbritannia.

Dermed kan friidrettsduoen gjennomføre karanteneperioden på hjemmebane i Sandnes etter hjemkomst.

Stevnet i Gateshead er kommende søndag.

Publisert:
  1. Friidrett
  2. Jakob Ingebrigtsen

Mest lest akkurat nå

  1. Jærbuen var midtpunktet som alltid fikk ja - helt til han ville adoptere et barn.

  2. Nyt helgen, for snart vil regnet bøtte ned

  3. Oilers-kollaps på Hamar

  4. – Vi har hele tiden bedt Ropstad ta kontakt med Skatteetaten

  5. «Hvordan kunne vi være så skråsikre?»

  6. Bare to mulige arvtakere som KrF-leder