Engelsk avis hevder Mourinhos talentliste er full av feil

Portugiseren hevdet han har gitt 55 spillere sin førstelagsdebut. Feil, mener The Guardian.

Tirsdag ble José Mourinho presentert som Manchester Uniteds nye manager. Mye av tiden på hans første pressekonferanse gikk til å diskutere bruken av unge spillere.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

José Mourinho gikk i forsvarsposisjon da han under tirsdagens pressekonferanse ble stilt spørsmål om hans arbeid med unge spillere er godt nok. 53-åringen fant frem en liste og forsvarte seg med at i sin tid som manager, har han fått fram en rekke spillere fra klubbenes akademier.

— Vet du hvor mange spillere jeg har fått frem på førstelaget fra akademiene? 49, og mange av dem er store navn. Hvis du vil ha navnene, kan jeg gi dem til deg. Det er ikke noe problem for meg å bevise. Dette er en løgn som er gjentatt flere ganger, svarte han journalisten.

Les også

Mourinho reagerte på kritisk spørsmål: - En løgn som er gjentatt mange ganger

Les også

Samuelsen og Nordtveit på banen i West Hams stortap

Senere på kvelden ble denne oversikten sendt ut av Manchester United, denne gangen oppdatert med navnene på 55 spillerne fra akademiet eller som var under 21 år og som angivelig skal ha fått sin seniordebut under Mourinho.

Den listen har den britiske avisen The Guardian valgt å undersøke, og ifølge dem er det mange av navnene på Manchester United-trenerens oversikt som ikke er korrekte:

17 av 55 navn er feil, deriblant profilerte spillere som Arjen Robben, Lassanna Diarra, John Obi Mikel og Raphaël Varane.

Les også

Bekreftet: Dortmund-stjerne er Uniteds tredje sommersignering

Les også

United-profil på sykehus med matforgiftning

Avisen trekker spesielt frem den nederlanske stjernen Arjen Robben, som signerte for Chelsea da Mourinho var trener.

— Robben hadde spilt for Gronningen og PSV Eiendhoven mer enn 100 ganger før han reiste til Chelsea i en alder av 20 år, skriver The Guardian.

Også The Telegraph har gått gjennom Mourinhos talentliste. I tittelen skriver avisen at Jose Mourinhos liste «ikke tåler granskning».

De mener først og fremst at portugiserens oversikt med navn ikke beviser at han satser på unggutter.

— Av de 49 spillerne han viser til hos Benfica, Uniao de Leiria, Porto, Chelsea, Inter og Real Madrid, spilte nesten halvparten av dem (23) bare én kamp under Mourinho. Bare 14 spillere på listen fikk mer enn fem kamper under hans ledelse, skriver Telegraph.

Publisert: