Ronaldos utbrudd mot Real Madrid-treneren satte fyr på ryktene

Banneordene flagret på trening.

Cristiano Ronaldo har ikke for vane å skjule følelsene sine på banen. Her ser en irritert Ronaldo opp mot tribunen under en seriekamp mot Almería i april.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

I Melbourne i Australia forbereder Real Madrid seg til sin første sesong med Rafael Benítez som trener. En episode fra onsdagens trening har skapt store oppslag i spanske medier.

Et TV-klipp fra treningen viser at Cristiano Ronaldo reagerte med sinne da Benítez annullerte en scoring fra klubbens store stjerne. Ronaldo slo ut med armene og ropte ut kraftige gloser i retning Benítez. Ronaldos utbrudd overfor treneren pryder forsiden av torsdagens utgave av den spanske avisen AS.

I tillegg skal Ronaldo ha stemplet en av øvelsene på treningen — der målet var å treffe tverrliggeren - som «dritt».

På forsiden av torsdagens AS kunne man lese ordene «saltan chispas» (det slås gnister på norsk) i store bokstaver. Bakgrunnen er Ronaldos frustrasjon etter at et mål ble annullert under en trening.

AS, som i lang tid har vært kritiske til Real Madrid-president Florentino Pérez, mener at episoden er et eksempel på at forholdet mellom Benítez og Ronaldo er anspent. Avisen skrev sist uke at Benítez lot Martin Ødegaard få starte i treningskampen mot Roma for å bliddgjøre Pérez.

Les også

- Ødegaards holdninger forbløffer Real Madrid-stjernene

— Konkurransemenneske

Benítez fikk spørsmål om episoden med Ronaldo under en pressekonferanse før fredagens treningskamp mot Manchester City.

— Jeg har denne uken hatt muligheten til å tilbringe noen dager med Ronaldo. Han er et konkurransemenneske. Han liker å vinne, og det er derfor han er best i verden. Jeg vil at alle mine spillere skal ha den samme ønske om å vinne og konkurrere, svarte Benítez.

Forrige uke gjorde Benítez et nummer ut av ikke å trekke frem Ronaldo som verdens beste fotballspiller.

— Å si at han er en av de beste i verden er tilstrekkelig. Det blir som å spørre min datter om hun foretrekker meg eller min kone, sa Benítez da.

— Ronaldo er en nøkkelspiller, Gareth (Bale) vil bli en nøkkelspiller. Men det samme vil (Karim) Benzema, James (Rodríguez), Isco, (Toni) Kroos og (Luka) Modric. Vi har et fantastisk lag, fortsatte treneren.

Les også

Ronaldos fadderbarn mistet alt i tsunamien. Nå er han fotballproff

— Må oppfattes som forakt

— For en som er så egoistisk som Ronaldo, må måten Benítez behandler ham på bli oppfattet som forakt, skrev Alfredo Relaño, kommentator i AS. Kommentatoren gjorde også et poeng av at Gareth Bale fikk mer spilletid enn Ronaldo mot Roma.

Uttalelsen førte til en rekke reaksjoner i spanske medier. Nå har imidlertid pipen fått en annen låt, og Benítez fastslår at Ronaldo er nummer én i verden.

— Benítez snur, skriver Madrid-avisen Marca torsdag.

Benítez fikk spørsmål om hvorfor han nå uttaler seg annerledes om sin stjernespiller sammenlignet med sist uke.

— For det første fordi jeg alltid prøver å bygge opp mine spillere. Og for det andre fordi når du jobber med ham på nært hold, innser du hvorfor han har vunnet så mange trofeer, sier Benítez.

Den tidligere Liverpool-manageren er nok fullt klar over at enhver uttalelse han kommer med de neste månedene vil bli analysert opp og i mente - slik er livet i Real Madrid.

Benítez har fortsatt en knippe treningskamper på å forberede laget før det virkelige alvoret starter. Fredag møter Real Madrid Manchester City i Australia.

Publisert: