- Jeg er ingen voldelig person

Lou Dickenson får støttemeldinger fra Trøndelag etter Stjernen-exiten.

Lou Dickenson. Foto: Jens Petter Søraa

 • Petter Rasmus
  Petter Rasmus
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Jeg har fått mange støttemeldinger fra Rosenborg-miljøet. De stiller seg undrende til hele historien, og mener at det ikke kan være sant. Det betyr mye, og viser at de vet hvem jeg er og hva jeg står for, sier Lou Dickenson.

Stormfull exit

De siste dagene har det stormet rundt canadieren. Lørdag ble det kjent at han forlater norsk hockey etter å ha blitt utsatt for rasisme av en lagkamerat på trening. Det var Fredriksstad Blad som først omtalte saken.

Nå reagerer Dickenson på måten saken fremstilles i mediene. Angivelig skal canadieren ha vært den voldelige parten, og uten forvarsel angrepet sin svenske lagkamerat på trening.

Etter å ha blitt slått til blods skal lagkameraten ropt en rasistisk bemerkning. Etter episoden skal Dickenson ikke ha ønsket å ta i mot unnskyldning fra svensken.

Hevder historien er fabrikkert

— Historien er så fabrikkert at jeg kan nesten ikke tro det. Det som har kommet fram er ikke engang i nærheten av å være sant, og jeg opplever det som svært fornærmende. Gjennom en lang karriere har jeg fått slengt rasistiske bemerkninger etter meg mange ganger. Men jeg er voksen og kan takle det. Med denne historien er det så mye mer, sier han.

Daglig leder Trond Magnussen i Stjernen forstår ikke hva Dickenson mener.

— Vi har virkelig ikke forsøkt å fabrikkere noe som helst. Dette er ikke en heldig sak for noen, og det er ingen vinnere i en sånn type sak. Vi har brukt ekspertise for å håndtere denne saken på riktig måte, og det har vi fått tilbakemeldinger på at vi har gjort også. Vi har gjort det vi føler vi kan gjøre i denne saken. Nå er det viktig for oss at Lou får spille hockey der han har glede av det, sier han.

Bekymret for guttene «sine»

Dickenson trente Leangen U15 de to sesongene han spilte for RIHK elite. Nå er han opptatt av at de trønderske hockeytalentene ikke skal tro at han er en voldelig person.

— Det viktigste for meg nå er at guttene i Trondheim ikke tror jeg er en løgner. At jeg står for de holdningene jeg lærte dem. Det stresser meg at de nå kan komme til å tro at jeg er en voldelig person. Det har jeg aldri vært, sier han.

Les også

 1. Tidligere Rosenborg-profil sier opp etter rasisme

Publisert:
 1. Ishockey
 2. Rosenborg IHK
 3. Stjernen Hockey

Mest lest akkurat nå

 1. 29 nye smittetilfeller på Nord-Jæren

 2. Nye regler om farts­grenser på sjøen

 3. Naboer reagerer på Velde Pukks planer: – Det blir en jevn strøm av lastebiler her

 4. Gunnar Garfors har reist Norge rundt i ni måneder. Her er hans beste tips for unike turer

 5. FULL OVERSIKT: Oppda­terte tall for smittede og døde – sjekk din kommune

 6. Vil utvide Europas største steinbrudd – naboene fortviler