Solbakken om Rosenborgs nye spiss: - Han er en naturlig målscorer

Den norske FC København-treneren skryter av spissen som er på vei til Rosenborg, og kaller han for en naturlig målscorer.

Skryter av Spalvis: Ståle Solbakken kaller Lukas Spalvis for en naturlig målscorer.
  • Lars Christian Berg-Hanssen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

I går kveld kom nyheten om at Rosenborg skal ha funnet sin nye spiss. Lukas Spalvis fra Litauen er på vei til Trondheim for å signere en låneavtale med RBK, og kommer fra portugisiske Sporting Lisboa.

Les også

Her er RBKs nye spiss: - Trodde han var uoppnåelig for oss

– Han scoret mot alle

Ståle Solbakken er inne i sin andre periode som FC København-trener, og har ledet laget sitt mot Spalvis mens littaueren spilte i Aalborg. Den norske treneren tror RBK kan ha gjort et skup.

– Han er en veldig bra boksspiller! Det var en periode her i Danmark hvor han scoret mot alle lag. Oss inkludert.

Den norske suksesstreneren tror også Spalvis kan vise seg om en trussel utenfor boksen.

– Det er ikke kun i boksen at han utgjør en trussel. Han har en svært bra venstrefot i tillegg, og kan straffe lag utenfor 16-meteren også. Men det er i boks at hans største styrke ligger.

Les også

RBK-sjefen lover at Rosenborg skal kjøpe seg opp for å bli klare til Europa-spill

– Naturlig målscorer

Solbakken forteller at han la godt merke til den tidligere Aalborg-spilleren, som hamret inn 26 mål i den danske eliteserien for rødtrøyene. Han betegner han som en naturligmålscorer.

– Han er en naturlig målscorer. Bra høyde, og sterk. I tillegg er han smart. Han er god til å sniffe opp hvor ballen kommer til å havne, og finne riktige rom inne i 16-meteren.

– Bare gi han ballen i boksen, så kommer han til å score mål, mener Solbakken.

Les også

– Hent svensk landslagslegende til RBK

Godt stykke arbeid av Rosenborg

Morten Crone Sejersbøl er sportssjef i den danske avisen Berlingske Tidende. Han fulgte Spalvis tett mens spissen spilte i Aalborg, og er litt overrasket over at Rosenborg har fått kloa i han.

– Jeg er litt overrasket ja. Han er en spiller som ble nesten for god for nivået i den danske eliteserien, og nå skal han spille i Norge. Samtidig har han jo slitt med skade, og trenger å spille fotball igjen. Men uansett er det en svært god signering Rosenborg har gjort, sier Sejersbøl.

Når han skal beskrive leiespissen fra Littauen nevner han mange av de samme kvalitetene som Solbakken, men sier også at spissen må ha hodet med seg til Norge.

– Han er sterk mentalt. Når han ble korsbåndskadet her, var det nesten uhyggelig hvor god han var med en gang han kom tilbake. Tar han med seg den samme innstillingen nå etter å ha vært skadet, blir han utrolig god for Rosenborg, det er jeg helt sikker på, avslutter Sejersbøl.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk