Kristoffersen kastet hjelmen i frustrasjon: – Jeg kunne ikke tro det

Henrik Kristoffersen måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.

UTENFOR PALLEN: Henrik Kristoffersen måtte ta til takke med fjerdeplass i Beaver Creek søndag kveld. Her fra sin førsteomgang. Foto: ANDREAS PRANTER / GEPA PICTURES

 • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Henrik Kristoffersen lå på tredjeplass, to hundredeler bak erkerivalen Marcel Hirscher, før finaleomgangen i søndagens storslalåm i Beaver Creek, og håpet om en norsk topplassering var absolutt til stede.

Men sveitsiske Thomas Tumler hadde kjørt en enorm andre omgang og ledet svært overraskende da Kristoffersen satte utfor fra sin tredjeplass.

Tumler, som hadde startnummer 48, lå på 21.-plass etter første omgang, og kunne fra målområdet se at konkurrent på konkurrent kom i mål med svakere tider.

Heller ikke Kristoffersens andre omgang skulle holde mot sensasjonsmannen. Ved første mellomtid hadde nordmannen tapt fire tideler av ledelsen, og ved neste mellomtid ytterligere et halvt sekund.

 • Folksomt på pallen lørdag: Dette har Lund Svindal aldri opplevd før

SENSASJON: Thomas Tumler overrasket alle og kjørte seg opp fra 21.-plass til tredjeplass i storslalåmen i Beaver Creek. Foto: Michael Madrid-USA TODAY Sports

Kristoffersen kom i mål 16 hundredeler bak til en foreløpig andreplass. Etterpå var han så forbannet at han kastet hjelmen i bakken i frustrasjon og forlot målområdet umiddelbart.

– Jeg hadde en god følelse. Da jeg så hvor mye jeg hadde tapt, kunne jeg ikke tro det. Jeg har ingen forklaringer, sa en ordknapp Kristoffersen til NTB.

Deretter gjensto to mann, Hirscher og tyske Stefan Luitz, som ledet etter den første omgangen. Luitz hadde en luke på 15 hundredeler til Hirscher etter første omgang.

Hirscher viste sedvanlig klasse og kjørte inn hele 37 hundredeler foran Tumler, men det ble ikke seier til østerrikeren. Luitz holdt stand, og den 26-årige tyskeren tok seieren 14 hundredeler foran Hirscher. Luitz tok sin aller første verdenscupseier.

SEIERHERRE: Tyske Stefan Luitz vant søndagens storslalåm. Foto: Michael Madrid-USA TODAY Sports

Kristoffersen endte som nummer fire.

Tumler kjørte seg opp fra 21.- til tredjeplass. Sveitseren noterte seg med det for sin beste plassering noensinne uansett disiplin.

Sterkt av Windingstad

Rasmus Windingstad lå som nummer 29 etter første omgang, men kjørte knallsterkt i finalen og klatret hele 18 plasser. 25-åringen endte på ellevteplass og tok med det karrierens nest beste plassering. Han havnet til slutt 1,27 sekunder bak vinneren.

– Jeg er superfornøyd. I finalen ga jeg alt, fikk rom til å kjøre bra og hadde en rytme fra start til mål. Jeg klarte å holde meg til bare et par småfeil, og det hjalp meg til å klatre mye, sa Windingstad til NTB og la til:

– Jeg hadde helt klart en fordel av å starte tidlig når forholdene er som i dag. For meg var det perfekt.

Han hadde finalens nest beste tid. Lørdag tok Windingstad også en god 13.-plass i super-G.

Leif Kristian Nestvold-Haugen lå på 15.-plass etter første omgang, og ble nummer 12 til slutt.

– Alt i alt er det en grei storslalåm. I dag har jeg mye rusk, sa Nestvold-Haugen til NRK.

Kjetil Jansrud berget akkurat plass i finaleomgangen med sin 30.-plass, og fartskjøreren endte som nummer 28 til slutt.

Aleksander Aamodt Kilde, Marcus Monsen og Bjørnar Neteland kjørte ikke finaleomgangen i Colorado.

Rennet i Colorado var sesongens første verdenscuprenn i storslalåm for menn. Det opprinnelige åpningsrennet i Sölden måtte avlyses.

(100% Sport/NTB)

Publisert:
 1. Alpint
 2. Henrik Kristoffersen
 3. Aksel Lund Svindal
 4. Aleksander Aamodt Kilde
 5. Kjetil Jansrud

Mest lest akkurat nå

 1. Elevar frå Finnøy byter til kristen privatskule på grunn av mistrivsel

 2. Laget fikk tung beskjed. Like etter smalt det igjen: – En sjokkopplevelse

 3. Situasjonen er ute av kontroll, sier Dyrebeskyttelsen

 4. Studie: Også Pfizer-vaksinen kan gi økt risiko for blodpropp

 5. Grupper på 500 skal lage folkefest i Melsheia

 6. – Å, NRK! De må tola å få eit blåmerke eller to!