Manchester United ydmyket på hjemmebane - igjen

Allerede etter 45 sekunder hadde City satt den første spikeren i United-kista.

KONTRASTER: Edin Dzeko feirer sin 2-0-scoring, mens Manchester United-spillerne er rimelig oppgitte over seg selv og hverandre.
  • Martin K. Andersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Manchester United var ikke helt uten sjanser, men til slutt ble det en kontrollert City-seier med 3-0 på Old Trafford tirsdag kveld.

— Klasseforskjell innenfor 16-meterne, konkluderte TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre etter kampen.

— Dette gjenspeiler tabellsituasjonen, fulgte kollega Morten Langli opp.

Det var ekspertdommene etter kampen. På forhånd var det knyttet spenning til om Manchester United kunne bremse byrivalens jakt på seriegull.

Men allerede etter godt under minuttet feiret Manchester City sin første scoring for kvelden. De la et tungt press på United i åpningssekundene, og etter 45 sekunder satt den første scoringen i nettet.

Samir Nasri skjøt i stolpen, og på returen var Edin Dzeko den som var mest våken. Fra kort hold kunne han enkelt sette ballen i mål.

— Det var en fantastisk kamp for oss fra første til siste minutt, sa Dzeko i et TV 2-vist intervju etter kampen.

Mata med feil fot

City hadde et par kjempesjanser i første omgang til å øke ledelsen ved David Silva og Dzeko, men fikk ikke ballen forbi David de Gea.

Hjemmelaget forsøkte på sin side å utnytte sin kontringsstyrke, men selv om Danny Welbeck ledet an et par fine kontringsforsøk, klarte de aldri å få ballen i mål.

En stor mulighet tilfalt Marouane Fellaini etter drøyt halvspilt første omgang, men en puslete avslutning ødela for håpet om en utligning.

En enda større sjanse fikk Juan Mata fem minutter før pause. Wayne Rooney bommet på ballen på et innlegg, og den gikk videre til spanjolen. Men med «feil» fot - den høyre - satte Mata ballen over fra en god posisjon.

Starten på andre omgang ble ikke fullt så katastrofal for United som starten på første. Men også nå måtte de tåle et ganske så tidlig baklengsmål.

Kniv i åpent sår

Etter 56 minutter var nemlig Edin Dzeko på nytt på farten. Han løp fra oppasseren Rio Ferdinand og satte kontrollert ballen i mål til 2-0 på hel volley - direkte fra corner.

Etter det gikk luften mer eller mindre ut av Manchester United. Det aller meste ble meget tafatt og lite inspirert. Noen sluttspurt var det lite å se til.

City på sin side fremsto godt fornøyde - men det var ikke over ennå:

På overtid satte Yaya Touré enda en kniv i Uniteds åpne sår. Fra omtrent 16 meter satte han inn sitt 17. ligamål for sesongen i det lengste hjørnet.

For United-manager David Moyes betyr det at spørsmålene på ny kommer til å komme om hans fremtid - etter at United igjen fikk juling med 0-3 mot en erkerival på hjemmebane.

For kollega Manuel Pellegrini ventet det et langt hyggeligere intervju etter kampen.

— Jeg husker ikke én sjanse United hadde. Vi var et veldig kompakt lag, sa en fornøyd City-manager.

— Vi jobbet kompakt, vi ga dem ikke en meter til å gjøre skade. Vi fungerte fullstendig både i forsvar og angrep, fastslo Pellegrini om 3-0-seieren på Old Trafford.

Publisert:
  1. Engelsk fotball

Mest lest akkurat nå

  1. – Hvis man kan holde seg innendørs frem til søndag formiddag er det best

  2. Ståle Kyllingstad tar nytt grep, nå i fabrikken på Jæren som blant annet laget utemøbler for New York

  3. Slik «ranet» Kina et av verdens fattigste land

  4. Aftenblad-journalisten har testet positivt på korona. Hva skal nærkontaktene gjøre?

  5. Tørrkoking førte til utrykning på Våland

  6. Kjell (64) har gratis strøm: – Får betalt for å dusje