Deila: - Det aller beste som finnes er stemningen etter en slik kamp

Celtic-treneren skal unne seg en pils etter seieren, men tror ikke det er trygt å drikke på puben søndag kveld.

CELTIC-RANGERS 2-0: Ronny Deila kom helskinnet gjennom sitt første Old Firm-derby og sier kjærligheten fra fansen varmer.
 • Helle Skjervold
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

CELTIC-RANGERS 2-0

Ronny Deilas trenerkarriere tålte testen mot byrival Rangers. Nå begynner nordmannen å bli varm i trøya.

GLASGOW: Det var så jevnt, et øyeblikk, da flammeshowet oppildnet publikum, og drøyt 50.000 tilskuere sang av full hals fra hver sin kant av stadion. Ikke et sete på Hampton park var i bruk.

Men så blåste dommer Craig Thomson kampen i gang, og de 22 spillerne på banen viste at det er en klar nivåforskjell på de to Glasgow-kjempene Celtic og Rangers, der kun den ene er seg selv for tiden.

 • Det blir ikke bedre enn dette. Dette er en veldig god dag, med en helt utrolig stemning på stadion, sa en åpenbart lettet Ronny Deila da han møtte pressen etter sitt første byderby, som han overlevde med en komfortabel 2-0-seier.

Nordmannen sa det føltes spesielt godt da Celtic-supporterene sang Ronny, Ronny, Ronny av full hals.

 • Det er en god følelse, det hadde vært mye verre om det hadde vært andre veien rundt, humret han, vel vitende om at store deler av fansen fortsatt er på vippen om de aksepterer sin nye trener eller ei.

Men nå begynner ting å gå hans vei, både i ligaen og i cupen. Det snakkes stadig mer om muligheten for å ta the treble. Og etter gårsdagens avansement til cupfinalen kunne Deila spankulere rundt stadion med en ny selvsikkerhet, og med knyttet neve få med seg fansen som aldri før.

Les også

Deila: - Dette er større enn Mjøndalen-Godset, jeg må innrømme det

Større enn Mjøndalen

Før kampen sa Deila til skotsk fotballpresse at det nærmeste han kom Old Firm i sin trenerkarriere var det noe minde Buskerud-derbyet mellom Godset og Mjøndalen. Og med all respekt, det var noe ganske annet som møtte den norske treneren da han ankom den skotske landslagsarenaen. Klisjeen om ”elektrisk stemning” strekker ikke til for slike anledninger.

Og Deila måtte innrømme at denne opplevelsen toppet hans tidligere derbyer, til og med Godsets oppgjør mot den ikke nevnbare ”3050”-motstanderen fra Mjøndalen.

 • Dette er større, jeg må innrømme det, sa nordmannen med et lite flir.

Det gikk ikke mange minuttene før Celtic som forventet gikk opp i ledelsen i cupoppgjøret, med et mål signert Leigh Griffiths etter en nydelig målgivende fra Stefan Johanson.

Tidlig avgjort

På banen slet Rangers åpenbart med å få fotfeste, og etter en halvtimes spill doblet Celtic-veteranen Kris Commons ledelsen, da han dunket inn et knallhardt skudd i krysset fra rundt 20 meter.

Celtic-fansen svarte med en lite ektefølt oppmuntring til sin konkursrammede og degraderte erkefiende, og stemte i ”Always look at the bright side of life”.

Resten av omgangen ble et kjør mot Rangers’ mål, der Deilas menn burde og kunne pyntet på målstatistikken.

Det hele gikk uvanlig fredelig for seg, for Old Firm-derby å være, og det tok hele 42 minutter før det første kortet ble delt ut. Men i andreomgangen steg temperaturen noe, og et mindre angrepsvillig Celtic slurvet i avslutningene og spillet deres ble mye mer stykket opp av tøffere spill.

Deila sier han ikke vil dvele ved om laget kunne ha scoret flere mål, slik mange hadde ønsket seg på forhånd.

 • Jeg synes 2-0 var et rettferdig resultat. Vi skaper fire sjanser i førsteomgangen, og scoret to. Det synes jeg er greit. I andre omgang skapte vi mindre.

Nå: En øl

Det var ikke pent, og det var heller ikke den utklassingen det tross alt burde og kunne vært – men det viktigste av alt: Celtic tabbet seg ikke ut mot et Rangers som ligger brakk økonomisk og sportslig.

For Deila var det en viktig milepæl. Nordmannen sier han den siste tiden har merket en endring i måten klubben aksepterer ham og hans norske stil på.

 • Fra å si jeg håper du gjør det bra, begynner de nå å si håper vi gjør det bra. Nå føler jeg vi jobber som en gjeng, og at de føler et medansvar, sier Deila.

Læringskurven, som trener for en av Skottlands største og mest tradisjonsrike klubber, har vært bratt, sier han.

— Det har vært utrolig lærerikt, utfordrende, gøy. Det har vært gøy, og tøft, samtidig. Men det som er viktig er at jeg trives veldig godt, kan se meg selv lenge i dette gamet selv om det er et tøft liv. Det er en lek å være trener i Norge i forhold til dette her.

De siste ukene har Deila vært under et enormt press for å feie erkerivalen av banen i dette oppgjøret. Og han innrømmet at han har kjent det heftige presset på kroppen.

— Det har vært høye forventninger utenfra, men også innenfra. Det aller beste som finnes i fotballen er stemningen etter en slik kamp, når du kan ta en øl og nyte stemningen.

Den ølen tar nordmannen hjemme i sin egen stue, ikke på pub.

— Nei, det tror jeg at jeg skal holde meg unna, det er ikke trygt.

Les også

 1. - Taper Celtic denne kampen, vil fansen aldri tilgi Ronny

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Ronny Deila
 3. Celtic FC

Mest lest akkurat nå

 1. Corner er ikke mål for Viking

 2. Nå lyser julegrana i Stavanger og Sandnes

 3. Oilers på tabelltopp etter seier i toppkamp

 4. FHI ønsker å stoppe omikronutbrudd i Norge før jul

 5. – Hæ, er den laget av pepperkake?

 6. Titusenvis uten strøm i vinterkalde Skottland og Nord-England