Kan være tilbake i startelleveren: - Tar det for gitt at Moussa unngår rødt kort

Sofien Moussa er en startjoker for TIL mot Sarpsborg. Se hvem vi tror starter skjebnekampen for Gutan.

TILBAKE? Sofien Moussa, her på trening denne uka, kan være tilbake igjen i TILs startoppstilling.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Tunisieren har ikke startet en seriekamp for TIL siden 24. juli. Nå kan angrepsspilleren få en startsjanse – på bekostning av Runar Espejord — i sesongens så langt viktigste kamp mot Sarpsborg på bortebane søndag.

— Jeg tar ikke ut laget i dag, men å starte med Moussa er en veldig aktuell problemstilling, sier hovedtrener Bård Flovik til iTromsø.

— Etter at han har vært plaget med en skade under foten har han vært bra, og er i mine øyne aktuell. Han er i balanse, sier treneren.

Les også

Derfor er oktober ingen fest for Gutan

Skadetrøbbel

Med en svært fysisk spillestil har Moussa irritert både motstandere og supportere gjennom sesongen.

— Han bringer en type kraft som laget trenger av og til. Er han på sitt beste og ikke lager for mye frispark er han bra. Det gjelder å få det beste ut av Sofien, og det uansett om han starter kampen eller ikke, sier Moussa.

Flovik sier følgende om hvorfor Moussa har vært ute av laget i så lang tid.

— Det er viktig å huske at han knakk to bein i hånda i juli. Etter det knakk han ribbein på en trening, og har også hatt problemer under foten. I tillegg fikk han rødt kort mot Rosenborg i serien.

- Har du vært misfornøyd med det han har prestert når han har vært på banen?

— Jeg synes Moussas beste kamper for oss har vært bra. Så handler det om å få han på det nivået igjen. Han har hatt situasjoner rundt gule og røde kort som har forstyrret han, sier Flovik.

- Vil det være en gambling å starte med Moussa med tanke på hvor lett dommerne gir han kort?

— Nå har han to gule kort å gå på før han må sone igjen, og han har lært seg norsk fotball. Jeg tar for gitt at han unngår rødt kort. Men det er ingen garantier i fotball når det kommer til det, slår Flovik fast.

Les også

Slik takler TIL-treneren presset: – Har ikke vært på Facebook siden i sommer og leser ikke aviser

To ute?

Venstreback Kent-Are Antonsen og midtstopper Jostein Gundersen blir høyst trolig hjemme på grunn av skader. Ingen av de trente med laget fredag. Antonsens erstatter ser ut til å bli Ulrik Yttergård Jenssen. På midtstopperplass blir Simen Wangberg og Magnar Ødegaard og starte.

— Sannsynligheten er stor for at Kent-Are og Jostein ikke når denne kampen, men jeg vil ikke forskuttere noe før lørdag, sier Flovik.

Trolig TIL-lag: Filip Loncaric – Hans Norbye, Simen Wangberg, Magnar Ødegaard, Ulrik Yttergård Jenssen – Mikael Norø Ingebrigtsen, Morten Gamst Pedersen, Christian Landu-Landu, Gjermund Åsen, Thomas Lehne Olsen – Sofien Moussa

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk