Rooney og Hodgson svarer Bale: - De får ta seg av snakkingen

Wayne Rooney og Roy Hodgson mener Gareth Bale og Wales får ta seg av snakkingen før naboduellen.

- LA DEM SNAKKE: England-kaptein Wayne Rooney og landslagssjef Roy Hodgson på pressekonferanse før Wales-kampen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

LENS (Aftenposten): Den siste pressekonferansen før dagens britiske batalje her i Lens handlet mye om utspillene fra Gareth Bale. Blant annet om at han ikke ville plukket ut noen engelske spillere på Wales' lag.

BAKGRUNN: BALES STIKK TIL ENGLAND FØR NABODUELLEN:

Les også

«Vi har mer lidenskap og stolthet enn England»

På direkte spørsmål fra Wales Online, om hvilke spillere Rooney ville hentet fra Wales til England, svarte England-kapteinen:

— Jeg tar ikke ut laget. Det må du spørre Roy om.

Landslagssjef Hodgson gnistret til.

— Jeg må være ærlig med dere. Jeg har aldri tenkt på hvilken spiller jeg ville hatt fra det andre laget når jeg tar ut et lag. Det er totalt uinteressant, fordi det er ingen av dem som er aktuelle. Jeg synes heller dere (journalistene i salen) kan avgjøre dette. Dere kan kjøre en quiz dere i mellom. Sett dere ned sammen og finn et lag. Det er kanskje en interessant problemstilling for dere. Så jeg sender spørsmålet tilbake. Wayne og jeg er her nå for å gjøre en jobb, å snakke om kampen, og i all hovedsak om England.

LES OGSÅ:

Les også

Fansen har skjemmet seg ut, nå var det lagets tur

Les også

Russisk minister etter fotballpøblenes herjinger: – De blir konstant provosert

Da Rooney ble spurt hva han trodde var årsaken til utspillene, hadde han ikke noe godt svar.

— Det må dere nesten spørre Wales-spillerne om.

Hodgson hevdet at utspillene fra Wales prellet av ham. Men både kroppsspråk og svar tydet på noe annet. Han var lei av spørsmålene. Han ønsket dem ikke.

— Både Wayne og jeg er veldig rutinerte. Dersom vi skulle høre på, eller bli påvirket, av motstanderens kommentarer, da ville vi vært skamfulle over oss selv. Snakking er snakking, action på banen er action.

Så satte han punktum:

— Mange i England, og Storbirtannia for øvrig, gleder seg til denne kampen. Det tror jeg hele verden gjør. Og det skal vi være glade for. Men vi må gjøre det på banen. Realiteten i fotballen avgjøres på denne banen i 90-95 minutter.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor kløe i underlivet, brutal supportervold, Islands nye helter og et nakenstudio i Oslo er blant temaene:

Publisert: