- Norge er bare litt bedre enn Finland

En Ungarns største nettaviser beroliger det ungarske publikum.

MATCHVINNER: László Kleinheisler sørget for ungarsk seier på Ullevaal.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Norge er definitivt ikke ett av verdens beste lag. De er bare litt bedre enn Finland som Ungarn slo to ganger 1-0 i gruppespillet i EM-kvalifiseringen, skriver de to journalistene Aghassi Atilla og Lovas Gergo i den store ungarske nettavisen Index.hu.

Journalistene i denne avisen beskriver Per-Mathias Høgmos taktikk som lite vellykket sist torsdag og de har fått med seg at en del fotballeksperter mener at Martin Ødegaard burde ha spilt fra start i kampen torsdag.

Lenge siden sist

Nå har de troen på at det ungarske laget endelig kan ta seg til et mesterskap. Det ungarske fotballpublikum har ventet enda lenger enn det norske på at deres menn skulle få delta på den virkelig store scenen.

Les også

Nylands garanti: - Blir det straffekonk, vinner vi

Les også

Slik mener Northug at Norge skal slå Ungarn

Les også

- Nå kan vi leve ut drømmen. Vi må benytte anledningen.

Sist Ungarn var i et EM eller VM var 1986. Den gang i Mexico ble de slått ut i gruppespillet etter å ha vunnet en kamp og tapt to. Seieren kom mot Canada. Frankrike og Sovjetunionen utklasset det ungarske landslaget som måtte reise hjem fra Mexico etter disse tre kampene.

Godt nok til å slå Norge

Selv Ungarns i moderne tid ikke akkurat har vært dominerende i Europa, var de det til lags på 50 og 60-tallet hvor de i nesten hvert mesterskap blandet seg inn i cupspillet. To ganger har de tap en VM-finale (1938 og 1954).

Nå har ikke ungarske journalister håp om at de er på vei tilbake til en ny storhetstid, men de mener at det laget som Norge møter i ettermiddag er godt nok til å sende Ungarn til et sluttspill for første gang på 29 år.

Hør podcasten etter landskampen mot Ungarn

I den siste utgaven av Aftenpodden Sport forsøker vi å hente oss inn igjen etter det skuffende tapet for Ungarn på Ullevaal torsdag kveld.

Bertil Valderhaug gjester studio og forteller om de gangene han er blitt lurt, og Roger Finjord, kvinnelandslagets sjef, er på besøk og deler både historier fra Alta og tanker om landslaget.

Publisert: