Casper Ruud på ny titteljakt – videre til semifinale

Casper Ruud er videre til semifinale i ATP-turneringen i Chiles hovedstad Santiago etter å ha slått argentinske Federico Delbonis i kvartfinalen.

Casper Ruud er videre til semifinale i ATP-turneringen i Chile etter seier mot argentinske Federico Delbonis.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Federico Delbonis - Capser Ruud 5–7, 5–7

Etter en jevnspilt match i sterk sol i Santiago var det Casper Ruud som trakk det lengste strået i kvartfinalen. Ruud vant med settsifrene 7-5, 7-5.

Den 2.-seedede nordmannen møter lørdag 3.-seedede Albert Ramos-Viñolas i semifinalen. Den spanske 32-åringen er nummer 45 på ATP-rankingen, sju plasser bak den norske 21-åringen. Ruud har møtt ham fire ganger tidligere, alltid på grus, og tapt hver gang.

Ruud og Delbonis hadde møttes to ganger tidligere, med én seier til hver.

I første sett var det også jevnt lenge. Ruud virket litt ukonsentrert og gjorde flere upressede feil. I tillegg servet Delbonis godt og smart. På 4-4 var Ruud nær ved å få serven brutt, men kjempet seg tilbake og dro i land servegamet.

På 6-5 spilte Ruud seg fram til tre settballer i motstanderens serve, den tredje etter en litt heldig sprett der ballen traff nettet, men så vidt havnet på rett side. Ruud benyttet anledningen til å sikre seg settet med 7-5.

 • SETT DENNE? Casper Ruud skrev norsk tennishistorie: – Tidenes prestasjon

Selvtillit

Etter å ha fått første sett i boks, virket det som om Ruud spilte med større selvtillit. Nordmannen leverte bedre tennis og servet sikrere. Delbonis brukte dessuten for lang tid på serven ved to anledninger og mistet førsteserven på stillingen 0-30 i fjerde game.

Ruud benyttet dermed sjansen til å bryte argentinerens serve og gå opp til 3-1 etter et flott backhandslag.

Delbonis klarte imidlertid å bryte tilbake umiddelbart og kjempet seg tilbake i kampen. Midtveis i settet sto matchen og vippet. Delbonis klarte å få til et nytt brudd, gikk opp til 5-4 og tok dermed tilbake initiativet.

Rett etterpå gjorde argentineren imidlertid en dobbeltfeil, og Ruud brøt tilbake.

Avgjorde

Casper Ruud gikk deretter opp til 6-5, og Delbonis måtte dermed serve for å holde seg inne i kampen. Etter en lang ballveksling som gikk nordmannens vei, var det klart for matchball.

Den klarte Ruud å vinne, og dermed er det klart for semifinale for Snarøya-spilleren.

I semifinalen lørdag får han et gjensyn med Ramos-Viñolas, som slo 8.-seedede Thiago Monteiro 6-4, 6-4.

Ramos-Viñolas slo Ruud i Barcelona i 2017, i Roland-Garros i 2018 og i Kitzbühel i 2019. I tillegg møttes de i fjor i kvalifiseringen til storturneringen i Madrid. Det er eneste gang Ruud har tatt sett fra veteranen, men det endte med tap også da.

Hjemmefavoritten Christian Garín er toppseedet i turneringen i Santiago. Det var nettopp Garín som slo Ruud i finalen i ATP-turneringen i Houston i 2019.

(©NTB)

Publisert:
 1. Casper Ruud
 2. ATP
 3. Tennis

Mest lest akkurat nå

 1. Tor-Erlend (35) selger våt ved rett fra kløyvemaskinen: - Folk sikrer seg ved til neste vinter

 2. Vil ha bom mot russ og sextrafikk på landets lengste sandstrand

 3. Begynner med gjenbruk av brudekjoler: – Responsen har vært enorm

 4. Været skaper problemer i trafikken - og i kveld kan snøen komme

 5. Koronapasient i 50-årene døde på SUS

 6. Lokal unggutt klar for 1. divisjon