Tidligere Tromsø-spiller dømt til husarrest for brudd på koronaregler

Aleksandar Prijovic, serbisk landslagsspiller i fotball, er dømt til tre måneders husarrest etter at han fredag ble pågrepet for brudd på koronavirusreglene.

Aleksandar Prijovic er dømt til tre måneders husarrest i Serbia for brudd på de strenge reglene som gjelder under viruspandemien. Foto: Ole Reidar Mathisen, NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Prijovic, som til daglig spiller for Al-Ittihad i Saudi-Arabia, var med i en gruppe på 17-18 personer som satt sammen i en restaurant i Beograd. Det er brudd på forbudet mot å være flere enn fem personer i følge.

Restauranten skulle også vært stengt, ifølge den serbiske hovedstadens politisjef Vladimir Rebic.

– Både gjestene og restauranteieren er ansvarlige, sa Rebic til TV-kanalen RTS. Alle som oppholdt seg i restauranten ble pågrepet, blant dem Prijovic.

Den sveitsiskfødte 29-åringen, som i 2012 og 2013 spilte for Tromsø, risikerte ubetinget fengselsstraff, men slipper ifølge serbiske medier med tre måneders husarrest.

Han er serbisk landslagsspiller og scoret i 2017 det avgjørende målet da Serbia kvalifiserte seg til VM-sluttspillet i Russland. Serbia er Norges semifinalemotstander i nasjonsligaomspillet om EM-plass, som er utsatt til i høst.

  • LES OGSÅ: Psykolog mener det er umulig for barn å følge reglene. Dette er hennes råd til foreldre.

Aleksandar Prijovic smiler etter en seriekamp mellom Tromsø og Lillestrøm i 2013. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, NTB scanpix

Serbia har svært strenge regler under viruspandemien, og det hersker portforbud mellom åtte om kvelden og fem om morgenen. Personer over 65 år får ikke lov til å forlate sine hjem.

Prijovic er ikke den første serbiske landslagsspilleren som bryter reglene. Real Madrid-spiller Luka Jovic brøt forrige måned et karantenepålegg og dro på fest. Han hevdet at han ikke kjente til reglene, men ble ikke trodd og vil bli straffeforfulgt.

(©NTB)

Publisert:
  1. Tromsø IL
  2. Koronaviruset

Mest lest akkurat nå

  1. 32 nye personer smittet på Nord-Jæren

  2. Tidligere politiker dømt til fengsel i fem måneder

  3. Stor oversikt: Her ble folk i Stavanger og Sandnes korona­smittet i april

  4. Mot slutten klarte nesten ikke Siv Jensen å provosere noen lenger. Selv om hun prøvde

  5. Berit Elise Pedersen var på ferie i Italia og lurte på hva hun skulle bruke livet til. Så reiste hun hjem, sa opp jobben og startet egen bedrift

  6. 101 smittetilfeller knyttes til russefeiringen