Alle idrettsarrangementer utsatt til midten av juni

All idrett som ikke kan ivareta kravet om to meters avstand, utsettes til 15. juni. Også alle kulturarrangementer får rødt lys. Det bekrefter kulturminister Abid Raja.

Rosenborg feirer en scoring mot Vålerenga forrige sesong.
 • Viljam Brodahl
  Aftenposten
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Regjeringen har i dag tatt en beslutning om at frem til 15. juni vil det ikke være mulig å holde idrett- og kulturarrangementer, sier kulturminister Abid Raja på en pressekonferanse.

En ny vurdering vil bli tatt senest første uken i mai. Da vil beslutningen gjelde for hele sommeren. Da vil det for eksempel bli avgjort om Norway Cup arrangeres, som i utgangspunktet starter i slutten av juli.

– Det innebærer et offer for idretten, frivilligheten og kulturlivet, sier Raja.

Dette betyr at Eliteserien i fotball og en rekke andre idretter må utsettes ytterligere. I utgangspunktet håpet man på å starte opp Eliteserien i fotball helgen 23.–24. mai.

Har flere planer

Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball (NTF), sier de fortsatt planlegger for flere ulike oppstartsdatoer.

– Vi må ta utsettelsen til etterretning. Også har vi ulike planer for å håndtere dette, men det får vi komme tilbake til etter påske, sier Øverland.

Store idrettsarrangementer som Bislett Games og Holmenkollstafetten vil også utgå.

 • LES OGSÅ: Se stor oversikt: Dette er koronavettreglene for din idrett
Bislett Games er et av arrangementene som nå må utsettes.

Raja antyder at det ikke ser lovende ut for arrangementer resten av sommeren.

– Jeg har i dag hatt møte med representanter for idretten, orientert om regjeringens beslutning og gjort dem bevisst om at det kan bli en lignende beslutning for resten av sommeren. Den er ennå ikke tatt. Vi vil ha et bredere grunnlag før vi bestemmer det, men det er nok vanskelig å se for seg at arrangementer kommer til å gå som planlagt i sommer, sier han.

Det har også vært uttalt fra Helsedirektoratets side at det kan gå mot å ikke ha store ansamlinger av personer ut 2020. Det kan bety at kamper må spilles uten tilskuere eller mindre tilskuere enn normalt.

– Vi har planer for kamper både med og uten publikum, og delvis med avstander mellom dem. Vi får komme tilbake til det også, sier Øverland.

Kulturminister Abid Raja møtte pressen tirsdag ettermiddag.

– Ser på alle muligheter

Pål Bjerketvedt, generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF), har ikke besvart våre henvendelser.

Tidligere tirsdag var vi i kontakt med Rune Pedersen, seksjonsleder for turneringsadministrasjon og arrangement. Han forteller at forbundet har diskutert ulike scenarioer de siste dagene.

– Vi har sett på alle muligheter for å ha oppstart i slutten av mai, 1. juni, 15. juni og 1. juli. For å få en god og oversiktlig plan over dette her er vi avhengig av å se hva Uefa gjør med alle sine datoer utover høsten. Per nå vet vi egentlig veldig lite, sier Pedersen.

– Blir det lov til å ha aktiviteter? Hva skjer med reiser? Det er så mange ting som vil spille inn her og påvirke fotballkamper. Det er veldig prematurt. Vi har jobbet med ulike løsninger, men det er løse og mange tråder. Når vi nærmer oss noe må vi se eksakt på hva vi kan greie å få ut av 2020-sesongen, forteller Pedersen.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Norsk Toppfotball (NTF)
 3. Norges Fotballforbund (NFF)
 4. Koronaviruset

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. På papiret var alt i orden. Bak hyttefasaden skjulte det seg underbetaling, falske timelister og livsfarlige arbeidsforhold

 2. Slåsskamp inne i togvogn

 3. Smittevernoverlege: – Kan bli en fin vår og sommer, men ny bølge til høsten

 4. Omsider får denne mannen en gate oppkalt etter seg

 5. Staten kan ikke betale for alt

 6. Borgli testet banesykling: - Hjelmen knuste momentant