Alle idrettsarrangementer utsatt til midten av juni

All idrett som ikke kan ivareta kravet om to meters avstand, utsettes til 15. juni. Også alle kulturarrangementer får rødt lys. Det bekrefter kulturminister Abid Raja.

Publisert: Publisert:

Rosenborg feirer en scoring mot Vålerenga forrige sesong. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

 • Viljam Brodahl
  Aftenposten

– Regjeringen har i dag tatt en beslutning om at frem til 15. juni vil det ikke være mulig å holde idrett- og kulturarrangementer, sier kulturminister Abid Raja på en pressekonferanse.

En ny vurdering vil bli tatt senest første uken i mai. Da vil beslutningen gjelde for hele sommeren. Da vil det for eksempel bli avgjort om Norway Cup arrangeres, som i utgangspunktet starter i slutten av juli.

– Det innebærer et offer for idretten, frivilligheten og kulturlivet, sier Raja.

Dette betyr at Eliteserien i fotball og en rekke andre idretter må utsettes ytterligere. I utgangspunktet håpet man på å starte opp Eliteserien i fotball helgen 23.–24. mai.

Har flere planer

Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball (NTF), sier de fortsatt planlegger for flere ulike oppstartsdatoer.

– Vi må ta utsettelsen til etterretning. Også har vi ulike planer for å håndtere dette, men det får vi komme tilbake til etter påske, sier Øverland.

Store idrettsarrangementer som Bislett Games og Holmenkollstafetten vil også utgå.

 • LES OGSÅ: Se stor oversikt: Dette er koronavettreglene for din idrett

Bislett Games er et av arrangementene som nå må utsettes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Raja antyder at det ikke ser lovende ut for arrangementer resten av sommeren.

– Jeg har i dag hatt møte med representanter for idretten, orientert om regjeringens beslutning og gjort dem bevisst om at det kan bli en lignende beslutning for resten av sommeren. Den er ennå ikke tatt. Vi vil ha et bredere grunnlag før vi bestemmer det, men det er nok vanskelig å se for seg at arrangementer kommer til å gå som planlagt i sommer, sier han.

Det har også vært uttalt fra Helsedirektoratets side at det kan gå mot å ikke ha store ansamlinger av personer ut 2020. Det kan bety at kamper må spilles uten tilskuere eller mindre tilskuere enn normalt.

– Vi har planer for kamper både med og uten publikum, og delvis med avstander mellom dem. Vi får komme tilbake til det også, sier Øverland.

Kulturminister Abid Raja møtte pressen tirsdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby

– Ser på alle muligheter

Pål Bjerketvedt, generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF), har ikke besvart våre henvendelser.

Tidligere tirsdag var vi i kontakt med Rune Pedersen, seksjonsleder for turneringsadministrasjon og arrangement. Han forteller at forbundet har diskutert ulike scenarioer de siste dagene.

– Vi har sett på alle muligheter for å ha oppstart i slutten av mai, 1. juni, 15. juni og 1. juli. For å få en god og oversiktlig plan over dette her er vi avhengig av å se hva Uefa gjør med alle sine datoer utover høsten. Per nå vet vi egentlig veldig lite, sier Pedersen.

– Blir det lov til å ha aktiviteter? Hva skjer med reiser? Det er så mange ting som vil spille inn her og påvirke fotballkamper. Det er veldig prematurt. Vi har jobbet med ulike løsninger, men det er løse og mange tråder. Når vi nærmer oss noe må vi se eksakt på hva vi kan greie å få ut av 2020-sesongen, forteller Pedersen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering

Mest lest akkurat nå

 1. Ampert i ferjekø på Hjelmeland: Politiet ber bilister vise hensyn

 2. Color Line kjører med fulle skip fra 15. juni - men for nordmenn er det en hake

 3. To nye Viking-juniorer får tilbud om proffkontrakt

 4. Derfor måtte Sandnes Ulf si nei til Vegard Forren

 5. Lærer var koronasmittet - skoleklasse i karantene

 6. Kjørte i 142 km/t - mistet lappen

 1. Eliteserien
 2. Norsk Toppfotball (NTF)
 3. Norges Fotballforbund (NFF)
 4. Koronaviruset