Åttende strake seier for Frisk Asker – Vålerenga lekte i byderbyet

Frisk Asker står fortsatt uten poengtap i eliteserien i ishockey denne sesongen. Torsdag ble det 6-3-seier over Stjernen på bortebane.

Publisert: Publisert:

Vålerenga hadde til slutt får problemer med å slå Grüner. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

  • NTB

Med torsdagens seier er fasit som følgende for laget fra Asker: Åtte seire på åtte kamper, 30-14 i målforskjell. Laget havnet bakpå mot Stjernen, men snudde mesterlig og vant til slutt komfortabelt.

Komfortabelt ble det også for Vålerenga, som besøkte til nyopprykkede Grüner til Oslo-derby. Vålerenga vant 6-2.

Les også

Bjørndalen og Kina inngår samarbeid med Norge

Frisk snudde og vant

Den regjerende sluttspillmesteren Frisk Asker måtte slite en stund i Fredrikstad. Etter at Hampus Gustafsson hadde gitt gjestene ledelsen i overtall i slutten av den første perioden, snudde hjemmelaget.

Mål av både Andrew O'Brien og David Hallström i løpet av tre minutter sørget for 2-1-ledelse til Stjernen. Gleden skulle bli kortvarig. Et drøyt minutt senere utlignet Anders Bastiansen til 2-2 for gjestene.

Og scoringer av Victor Björkung og Fredrik Jacobsen sørget for 4-2-ledelse til Asker-laget etter endt mellomperiode. Alexandre Lavoie la på til 5-2 i den tredje perioden. Braden Christoffer reduserte senere til 3-5 for hjemmelaget.

Det ble riktignok ikke noe spenning, for like etter sto det 6-3.

Les også

Dette er de vanligste skadene i bedriftsidretten. Slik unngår du dem.

Frisk Asker-spillerne kunne juble for nok en seier torsdag. Her fra et tidligere oppgjør. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Vålerenga med kontroll

11 minutter var spilt på Grünerløkka da Kalle Ekelund sendte Vålerenga i ledelsen i byderbyet mot Grüner. Ole Setsaas utlignet for vertene før den første perioden var ferdig, men i mellomperioden skulle det bli tungt for hjemmelaget.

Tobias Lindström, Thomas Olsen og Ekelund sørget i tur og orden for 4-1-ledelse til Vålerenga i løpet av de første drøye tolv og et halvt minuttene. Hjemmelaget slo tilbake like etter, før Daniel Sørvik satte inn 5-2. Fem minutter før slutt i den tredje perioden fastsatte Magnus Henriksen sluttresultatet til 6-2.

Vålerenga passerer dermed rivalen Storhamar på tabellen og ligger på fjerdeplass i eliteserien med 15 poeng på åtte kamper. Lørdag venter ubeseirede Frisk Asker hjemme i Oslo.

I en annen kamp torsdag så Narvik ut til å være på vei mot sesongens andre seier. De ledet 2-0 på bortebane mot Manglerud, men hjemmelaget snudde og vant 3-2.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. NRK: Prisen på munnbind sjudoblet

  2. DN: Flere personer smittet på fest hjemme hos smittevernoverlege

  3. Weng har fått et nytt syn på idrettslivet

  4. Sterke reaksjoner etter skrekkvelten: – Hvert eneste ben i ansiktet er brukket

  5. Bergelands­tunnelen blir stengt fra mandag til jul: – Veldig omfattende oppgradering

  6. Bekymret Solberg varsler koronainnstramminger

  1. Ishockey
  2. Vålerenga hockey
  3. Frisk Asker