Gjermund Åsen kapret den ledige plassen i startelleveren til Rosenborg

Onsdag formiddag bekreftet Rosenborg at Samuel Adegbenro ikke ville være klar til kvalikkampen mot Linfield. Gjermund Åsen går inn på venstrekanten.

Forrige gang Gjermund Åsen var i startoppstillingen til Rosenborg var 23. juni da Tromsø slo dem 1–0.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

BELFAST: Rosenborg reiste til Nord-Irland med en 19 spillere. Kun 18 av dem får være med i onsdagens kamp mot Linfield.

Samuel Adegbenro var usikker til kampen etter at han måtte forlate banen da RBK møtte Ranheim i forrige seriekamp. Likevel ble han med på turen til Belfast, men onsdag formiddag ble det klart at han ikke rakk kampen.

Rosenborg har flere kantspillere tilgjengelig. Pål André Helland, Yann-Erik de Lanlay, Emil Konradsen Ceide og Gjermund Åsen. Sistnevnte er spilleren som får tillit av Horneland i onsdagens kvalikkamp.

Gjermund Åsen var faktisk i troppen sist gang Rosenborg møtte Linfield i Belfast. Det var i 2010, men den daværende 19-åringen ble sittende på benken hele kampen.

Onsdagens kamp mellom Rosenborg og Linfield blir det nordirske lagets første offisielle kamp denne sesongen. Ettersom sesongen deres starter 10. august.

Kampen kan abonnenter se på adressa.no

Les også

Seks måneder siden Horneland ble presentert som RBK-trener: Dette sitter han igjen med

Møtt Linfield før

Rosenborg har vært et av eliteseriens formlag den siste tiden. Fem av de siste seks seriekampene har endt med seier for Troillongan.

Dermed har Eirik Horneland og resten av RBK fått viktig selvtillit før Mesterliga-kvaliken. Linfield og Rosenborg har møttes i kvalik ved to tidligere anledninger.

Første oppgjør var i 1986 i serievinnercupen. Gøran Sørloth sendte RBK opp i ledelsen på Windsor Park, men hjemmelaget utlignet etter et straffespark i 2. omgang. Selv om det ble uavgjort i Belfast, halte Rosenborg i land en 1–0-seier på Lerkendal.

Det skulle gå et kvart århundre før lagene møttes på ny. I 2010 endte oppgjøret i Nord-Irland 0–0 – en kamp der både Roar Strand og Mikael Lustig var nær å ordne et bortemål før returkampen i Trondheim.

Men med mål fra Rade Prica og Markus Henriksen på Lerkendal, gikk Rosenborg videre til 3. kvalifiseringsrunde.

Samuel Adegbenro og Pål André Helland tok plass ved siden av hverandre på benken til Rosenborg da oppvarmingen startet.
Les også

Linfield-sjefen hadde ikke råd til å sende spion til Norge

Hornelands utvalgte

Slik er RBKs startellever mot Kristiansund (4–3–3): André Hansen – Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling – Mike Jensen, Marius Lundemo, Anders Konradsen – David Akintola, Alexander Søderlund, Gjermund Åsen.

Benk: Arild Østbø, Gustav Valsvik, Djordje Denic, Anders Trondsen, Yann-Erik de Lanlay, Pål André Helland og Emil Konradsen Ceide.

Publisert: