Tabber avgjørende da Liverpool tapte Champions League-åpningen

To sene Napoli-mål sørget for at Liverpools jakt på en ny mesterligatriumf startet på elendig vis.

Det ble en tung kveld for Liverpool-kaptein Jordan Henderson og lagkameratene mot Napoli og Mario Rui.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Napoli – Liverpool 2–0

Napoli vant 2–0 på hjemmebane etter scoringer av Dries Mertens og Fernando Llorente.

Mertens fikk sjansen fra krittmerket åtte minutter før full tid da venstreback Andrew Robertson la José Maria Callejon i bakken. Dommer Felix Brych var sikker i sin sak.

– Jeg har sett situasjonen nå og synes ikke det var straffe. Callejon hopper før det er kontakt mellom spillerne, men vi får ikke gjort noe med det nå, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til Viasat etter kampen.

Den belgiske måltyven Mertens hamret straffesparket i mål via hanskene til Liverpools sisteskanse Adrian. På overtid trygget Llorente seieren etter en blemme av stopperkjempen Virgil van Dijk, og dermed kunne Napoli-trener Carlo Ancelotti feire en solid triumf i mesterligaåpningen.

Les også

Haaland herjet i Champions League-debuten: Scoret hat trick før pause

Sjanse

De første 45 minuttene i Napoli var målløse, men ikke på noen måte kjedelige. Det kunne meget vel blitt mål i begge ender av banen.

Napoli hadde en ball i nettet, men midtbanespiller Hirving Lozanos scoring med hodet etter syv minutters spill ble korrekt annullert som følge av at mexicaneren sto i offside.

Hjemmelaget kunne også tatt ledelsen da Lorenzo Insigne kom på en farlig visitt inn i Liverpool-forsvaret, men en god involvering av høyreback Trent Alexander-Arnold forhindret baklengsmål for gjestene.

Liverpool-trioen Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané hadde også hver sin sjanse før pause, men effektiviteten uteble i Italia.

Les også

Barcelona heldige da stjerneskuddet (16) satte rekord

Rop om straffe

Annen omgang ble innledet med at hjemmefansen ropte på straffe da et innlegg fra Insigne traff armen til Alexander-Arnold. Brych pekte i stedet på hjørneflagget og fikk medhold i VAR-rommet.

Det ble lenger mellom sjansene etter pause, men Napoli-keeper Alex Meret vartet opp med en klasseredning da grekeren Kostas Manolas slurvet med en klarering i eget forsvar og endte opp med å sende ballen mot eget mål. Mohamed Salah fyrte løs fra skrått hold, men måtte se ballen gå utenfor mål via fingertuppene til keeper Meret.

På tampen kom scoringene som avgjorde kampen i hjemmelagets favør.

(©NTB)

Publisert:
  1. Liverpool FC
  2. Napoli
  3. Champions League

Mest lest akkurat nå

  1. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.

  2. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste

  3. FHI varsler ny risikovurdering av omikron

  4. Traktor + julelys = sant

  5. Slik mener FHI-overlege at kommunene kan slå ned omikron-utbrudd

  6. – Jeg reagerer på den nye «skal»-tonen fra regjeringen