Sandnes Ulf har kontaktet Klepp-treneren

Olli Harder står på listen over kandidater.

Publisert: Publisert:

Klepp-trener Olli Harder har gjort seg bemerket og interessant for andre klubber enn toppserielaget Klepp. Foto: Pål Christensen

  • Stig Nilssen

Sandnes Ulf er for alvor i gang med å sirkle inn treneren som skal overta laget foran kommende sesong.

Den første listen over potensielle kanidater inneholdt over 20 navn. Nå er Sandnes Ulf i gang med å kontakte de mest aktuelle trenerne for videre samtaler.

Aftenbladet har tidligere skrevet at Vikings assistenttrener Morten Jensen står på listen, det samme gjør Nest-Sotra-treneren Steffen Landro, tidligere Start-trener Mick Priest og Mons Ivar Mjelde.

Les også

Sandnes Ulfs trenerjakt: Disse fire står på listen

Har kontrakt ut sesongen

Det samme gjør Klepp-trener Olli Harder.

Aftenbladet er kjent med at han har blitt kontaktet av utvalget som skal finne ny trener og arvtakeren til Bengt Sæternes i Sandnes Ulf.

Les også

Klepp om mulig sammenslåing med Viking: – En diskusjon vi er nødt til å ta

– Mitt fokus er på Klepp. Jeg har kontrakt med klubben ut denne sesongen, og jeg ønsker ikke å kommentere dette, sier Olli Harder til Aftenbladet.

Olli Harder hadde hatt mindre trenerjobber i Kina og USA da han kom til Norge og Amazon Grimstad for å ta over som hovedtrener for Toppserie-laget før 2015-sesongen. Det ble ikke noe kjempesuksess.

Har gjort Klepp til et topplag

Deretter ble han hentet til Klepp for å være assistent under Jon Pall Palmason i 2016. Da islendingen dro videre etter en skuffende sesong, rykket Harder fram og tok over som hovedtrener.

Siden den gang har pilene pekt oppover for Klepp. 2017 endte med 4.-plass, for første gang på over 20 år. Det ble fulgt opp med en historisk sølvmedalje i fjor.

Selv om det ble et sviende 0-4-tap mot Vålerenga forrige helg, kjemper laget om medalje også denne sesongen.

Les også

Klepp ble rundspilt i toppkampen mot Vålerenga

Fra 2006-2016 hadde laget en seiersprosent på rundt 34. Under Harder er den godt over 60. Harder har også hatt ansvar for Klepps juniorsatsing, og to av de siste tre årene har J19-laget tatt NM-gull.

Var aktuell for Liverpool

Etter fjorårssesongen som endte med sølvmedalje, var han en ettertraktet mann på trenermarkedet. Både Avaldsnes og Sandviken tilbød ham hovedtrenerjobben. I tillegg ønsket to eliteserieklubber på Østlandet ham som akademitrener.

Samtidig var han også én av tre kandidater til jobben som hovedtrener for Liverpools damelag. Klubben valgte til slutt å gå for en intern løsning.

Olli Harder skal også ha stått på listen over kandidater i Bryne da klubben til slutt valgte å ansette Jan Halvor Halvorsen foran årets sesong.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

  2. Med to ord fikk han en samlet norsk samfunns­elite til å innse korona-alvoret

  3. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

  4. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

  5. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

  6. De lo av den trange T-skjorten og den enorme pyjamasbuksen

  1. Sandnes Ulf
  2. Klepp IL
  3. Fotball 1. div