Legger press på Mourinho før finalen: - En av hans viktigste kamper i karrieren

Manchester United-trener Jose Mourinho har press på seg før onsdagens Europa League-finale mot Ajax.

Manchester United-trener Jose Mourinho har press på seg før onsdagens Europa League-finale mot Ajax.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

– Dette er en av Mourinhos viktigste kamper i karrieren. Han er manager for en av verdens største klubber og kravet er å spille mesterliga. Sesongen har vært skuffende, men alt rettes opp med seier i sesongens viktigste kamp, sier Roar Stokke, Viasat-kommentator.

Med en sjetteplass i Premier League, 24 poeng bak vinneren Chelsea (klubben Mourinho trente sist), må Manchester United vinne finalen for å sikre seg billett til neste års Champions League.

– Dette er finalen "finalereven" Mourinho ikke kan tape. Ingen i eller rundt United tåler tanken på enda en sesong utenfor Champions League, hverken sportslig eller økonomisk, sier Stokke.

Les også

Ronny Johnsen etter terroren i Manchester: - Jeg er dypt sjokkert

– Ajax vil plage United

Uten den vil 2016/17-sesongen føye seg inn i rekken av mislykkede sesonger etter at Sir Alex Ferguson ga seg i 2013.

– Ajax har på imponerende vis kommet til en finale, det står det stor respekt av, og de har alt å vinne i Stockholm og kan nyte festen. Ajax vil plage United, men for meg er engelskmennene favoritter, men de får kamp og ingenting gratis, mener Stokke.

Les også

Griezmann flørter med Manchester United i TV-intervju

– Takle presset

Mourinho sikret riktignok United ligacup-trofeet, men det er er ikke pokalen som glinser mest i pokalskapet på Old Trafford.

– Seier her, og plass i neste års Champions League gjør at det vil bli husket som en god sesong. Med tap så er det tett på en fiasko. En tapt fotballkamp i Stockholm gir noen hundre millioner kroner tapte inntekter foran neste sesong, skriver Lars Tjærnås, ekspert for 100% Sport, i sin analyse før kampen.

Portugiserens til tider lite offensive spill har også skuffet deler av fansen.

– Tusenkronersspørsmålet er om United takler forventningspresset i finalen og spiller med lave skuldre. Spillerne er fullstendig klar over hvor viktig denne finalen er for klubben, mener Stokke.

Les også

Finaletap kan koste Manchester United en halv milliard kroner

Laget har kun scoret 54 mål - omtrent 20–30 mål færre enn de andre topp seks-lagene. Til gjengjeld slapp kun Tottenham inn mindre mål enn de røde djevlene.

Finalekampen mot Ajax starter onsdag klokken 20.45 i Stockholm, Sveriges hovedstad.

Publisert: