Patrick Thoresen vender hjem til moderklubben

Skal spille for Storhamar fra neste sesong, melder TV 2.

Patrick Thoresen vender hjem til Storhamar.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Ishockeyprofilen Patrick Thoresen (33) setter et foreløpig punktum for utenlandskarrieren og skal spille for moderklubben Storhamar fra neste sesong.

Thoresen har spilt 16 sesonger i utlandet, senest i sveitsiske ZSC Lions. Han har tidligere uttalt at han vil avslutte karrieren i Storhamar, men det er først nå bekreftet at han skal spille der allerede fra høsten.

Det er imidlertid ikke sikkert at 33-åringen blir så lenge i Hamar-klubben i første omgang. IfølgeTV 2 har han signert en ettårskontrakt med en klausul som gir ham mulighet til å dra til utlandet igjen om han skulle få et tilbud.

Les også

Det er 30 år mellom de to bildene. I mellomtiden har familien Thoresen fargelagt norsk ishockey.

Vanskelig valg

Under VM tidligere i måneden sa Thoresen til NTB at han grublet veldig på om det var riktig å dra hjem, eller om han burde fortsette i utlandet. Nærhet til familien er en av årsakene til at han ønsket seg hjem, men han holder muligheten åpen for å reise ut igjen.

– Jeg har hatt en følelse av at det var dette jeg ville i mange måneder. Men det var ikke før mandag at jeg skrev under kontrakten, sier Thoresen til TV 2 og forteller at han ga Storhamar et muntlig «ja» før VM.

– Jeg har vært usikker på om jeg gjør det riktige valget, så det har vært viktig for meg å få en åpning fra 1. til 31. desember til å dra til utlandet. Jeg tror det er gunstig for begge parter dersom det viser seg at jeg har gjort et valg som jeg ikke var klar for, fortsetter han.

Les også

Zuccarello om bildet: – Er blitt blåst opp noe fryktelig

Storhamar-brødre

Thoresen var blant Norges mest toneangivende spillere under VM i Paris, der han bidro med tre mål og fire assists på sju kamper. Han viste at han fortsatt holder et høyt nivå, og han hadde muligheten til å fortsette som utenlandsproff til høsten.

– Jeg har ikke vært interessert i å ta imot noen konkrete bud fra andre klubber (enn Storhamar) selv om jeg vet at interessen har vært der, sier Thoresen.

Hans lillebror Steffen Thoresen ble klar for Storhamar tidligere i måneden. De har spilt sammen for Norge, men ikke på klubbnivå. Det får de sjansen til neste sesong.

Publisert: