Stan Wawrinka kan bryte Wimbledon-statistikken etter 15 år

De «fire store» har dominert fullstendig.

Blir 2017 utfordrernes år i Wimbledon? Stanislas Wawrinka drømmer om sin første tittel på London-gresset. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Ikke siden 2002 har noen andre enn kvartetten Roger Federer, Novak Djokovic, Rafael Nadal og Andy Murray vunnet herrenes singleturnering i Wimbledon.

Kan det være Stanislas Wawrinkas, Milos Raonics eller Marin Cilics tur på London-gresset i år? Så langt i år har sveitseren Wawrinka vært nærmest å tukte «de fire store», men noen Grand Slam-tittel er det ikke blitt på ham i 2017.

I årets to største turneringer hittil er det nemlig blitt seier til en av de fire store.

Roger Federer tok hjem tittelen i Australian Open med seier over Nadal i finalen – hans første Grand Slam siden Wimbledon-triumfen i 2012. Og i juni vant Nadal Roland-Garros i Paris for niende gang da han kanskje viste sitt beste spill noensinne.

Les også

Skal ha vært god for én milliard. Nå er tennislegenden Boris Becker konkurs.

Mer åpent?

De to nevnte tennisstorhetene må sies å ha gode seierssjanser i årets Wimbledon, som starter mandag. Særlig siden Novak Djokovic og verdensener Andy Murray har vist sviktende form tidligere i år.

Samtidig kommer neppe utfordrerne Wawrinka, Cilic og fjorårsfinalisten Raonic til å gi seg enkelt. Verdenstreer Wawrinka er ofte på sitt beste i Grand Slam-turneringer, men har aldri nådd lenger enn kvartfinalen i Wimbledon. Derimot har han vunnet tennisens tre andre storturneringer.

Sjetterankede Cilic og sjuenderankede Raonic også har vist at de kan hamle opp med de beste i verden. Det bidrar til at årets Wimbledon trolig er den mest åpne på mange år.

Les også

Team Nadal var nysgjerrig på Casper Ruud. En middag - og nå er de treningskamerater.

Federer kan sette rekord

Siden australieren Lleyton Hewitt beseiret David Nalbandian 3–0 i finalen i 2002, er det Federer (sju titler), Djokovic (tre), Nadal (to) og Murray (to) som har tatt hjem samtlige Wimbledon-pokaler.

Federer, som kysset sin første Wimbledon-pokal i 2003, kan bli turneringens mestvinnende spiller om han tar sin åttende tittel denne måneden. I dag deler han førsteplassen med William Renshaw (Storbritannia) og Pete Sampras (USA).

En rekord som blir vanskeligere å slå er den australieren Ken Rosewall satte da han nådde finalen i 1974–20 år etter at han spilte sin første tittelkamp i Wimbledon i 1954. Ingen annen har spilt finaler i en Grand Slam-turnering med så langt mellomrom. Dessverre for Rosewall vant han ingen av de fire Wimbledon-finalene han klarte å komme til (1954, 1956, 1970, 1974).

Publisert: