Hodgson og Rooney ber England-fansen om å oppføre seg

Mens 150 russiske pøbler involvert var trent for å slåss, ifølge Marseilles sjefsanklager.

EM har så langt blitt preget av bråk og slagsmål mellom hooligans.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Supporterbråkene mellom engelske og russiske bråkmakere har satt en kraftig demper på EM i Frankrike.

UEFA slår hardt ned på hendelsene, og har allerede varslet at begge lagene kan kastes ut av mesterskapet dersom noe lignende skjer igjen.

I formiddag har det engelske fotballforbundet lagt ut en video der landslagssjef Roy Hodgson og kaptein Wayne Rooney ber fansen om å oppføre seg.

Aftenpostens reporter i Frankrike:

Les også

«Uansett hva som skjer videre, vil EM 2016 dessverre huskes for fotballpøblenes herjinger»

— Som manager er jeg åpenbart bekymret for trusselen om å utestenge oss fra mesterskapet. Vi har jobbet hardt for å komme hit, og ønsker å være her. Derfor ber jeg dere holde dere unna trøbbel, sier Hodgson.

Wayne Rooney og Roy Hodgson ber England-fansen om å være trygge og oppføre seg.

— Vær trygge og oppfør dere fornuftig

England spiller sin neste kamp i gruppespillet mot Wales torsdag. I forbindelse med det ber Rooney fansen om å ta det rolig.

Les også:

Les også

Nordmenn i Frankrike opprørt over elendig EM-sikkerhet: – Virket som de hadde glemt det

— Jeg vil be England-fansen som ikke har billetter om ikke å dra. Men de som er her med billett må passe på å være trygge og oppføre seg fornuftig, sier England-kapteinen.

Foran kampen mot Russland lørdag brøt det ut store slagsmål i Marseille, der kampen ble spilt. Byens sjefsanklager, Brice Robin, hadde i formiddag en pressekonferanse der han blant annet kunne fortelle at 150 russiske pøbler var trent for å slåss.

Trent for kamp

— Det var 150 russiske supportere som i realiteten var fotballpøbler. Disse menneskene var godt forberedt på voldelige hendelser. De var ekstremt godt trent, sier Robin ifølge britiske The Guardian.

35 personer ble skadet i kampene lørdag, og tre av dem kritisk skadd. Men selv om det i hovedsak er russerne som er i fokus for hendelsene, vil ikke det si at engelskmennene er uten skyld.

— Engelskmenn var også ansvarlige for noe av volden. 20 har blitt arrestert, og ti av dem vil måtte møte i retten, sier Robin.

I Frankrike fryktes det nye opptøyer i forbindelse med Russland og Englands gruppespillkamper torsdag.

Opptøyene startet allerede inne på stadion under kampen mellom England og Russland lørdag.
Publisert: