Nadderud holder ikke mål: Stabæk må spille i Fredrikstad

– En katastrofe for Bærum at vi ikke kan spille europacup i hjemkommunen vår, sier Stabæks sportssjef Inge André Olsen.

HOLDER IKKE MÅL: Nadderud stadion ble ikke godkjent av UEFA. Nå skal Stabæk spille europaligakamper i Fredrikstad.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

UEFA har avgjort at Nadderud ikke holder god nok standard til å spille europaliga. I stedet må Stabæk-supporterne til Fredrikstad for å se laget sitt spille.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) var på inspeksjon på Nadderud i desember. Allerede i januar fikk Stabæk beskjed om at stadion ikke tilfredsstilte kravene til europaligaspill.

«Dette ville medført urimelige store kostnader, trolig millionbeløp å gjennomføre», skriver klubben i en pressemelding.

Stabæks sportssjef Inge André Olsen mener det er en katastrofe for Bærum at Stabæk ikke kan spille Europa League i hjemkommunen.

Klubben startet umiddelbart prosessen med å finne en alternativ arena.«Etter flere stadionbesøk og forhandlinger, har valget falt på Fredrikstad Stadion som Stabæk Fotballs Europa League-arena for sesongen 2016/17».

Sportssjefen: – En katastrofe for Bærum

– Vi og Bærum kommune har i lang tid vært klar over at Nadderud ikke holder mål, så derfor har vi egentlig ikke hatt noe valg, sier sportssjef i Stabæk, Inge André Olsen, til Aftenposten.

– Var det aktuelt å spille kampene i Telenor Arena?

– Etter det jeg forstår, ville det blitt kolossalt kostbart, sier sportssjefen og understreker samtidig at han ikke har vært involvert i prosessen.

– Hva tenker du om at dere må spille i Fredrikstad?

– Det er selvfølgelig en katastrofe for Bærum at vi ikke kan spille i hjemkommunen vår. Mange bærumsfolk er kanskje på ferie på Hvaler, så kanskje det kommer en del tilskuere, men det er ikke bra og ikke sånn det skal være. Man ønsker alltid å kunne spille hvert fall én av kampene hjemme. Nå blir det begge kampene på bortebane, på en måte, så det er ikke helt optimalt.

Disse sakene er mest lest det siste døgnet:

Publisert: