Blytung start for Stefan Johansen: Lagkameraten utvist etter 30 sekunder

Men det er ikke det raskeste røde kortet i engelsk fotball.

Tomás Kalas tok manager Slavisa Jokanovic i hånden etter sin tidlige utvisning.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Dommeren viste Fulhams Tomás Kalas det røde kortet etter bare et halvminutts spill i lørdagens Championship-kamp mellom Reading og Fulham.

Reading-vingen Modou Barrow kom alene gjennom med ballen mot Fulham-målet. Så ble han felt av midtstopper Kalas. Dommer mente Kalas var bakerste mann og viste den utleide Chelsea-spilleren det røde kortet, etter bare 39 sekunders spill.

Stefan Johansen startet kampen for Fulham. Liam Kelly sendte de tallmessig overlegne Reading i ledelsen etter én times spill, men Lucas Piazón utlignet for Fulham drøyt ti minutter før slutt.

Johansen ble byttet ut et kvarter før full tid i oppgjøret som endte 1–1.

Ikke tidenes raskeste

Selv om utvisningen var at det svært tidlige slaget, er det ikke det raskeste røde kortet i Englands øvre divisjoner.

I 2000 ble Sheffield Wednesdays keeper Kevin Pressman utvist etter bare 13 sekunder i en kamp mot Wolverhampton i Championship. Keeperen løp ut av 16-meteren og stoppet et skudd på vei mot mål med hendene. Dommer Mark Halsey nølte ikke med å vise ut Pressman.

I Premier League er rekorden enda kjappere. Sheffield Uniteds Keith Gillespie ble utvist hele 12 sekunder etter å ha entret banen som innbytter mot Reading. Spesielt nok var det faktisk Halsey som dømte den kampen også. Gillespie ble utvist for å ha albuet en motspiller etter å ha blitt byttet inn. Albuen kom faktisk så fort etter innbyttet at TV-seerne måtte se reprisene for å forstå hva som egentlig skjedde.

Tidlig Cahill-dusj

Kalas var ikke den eneste som fikk beskjed om å ta en tidlig dusj under lørdagens kamper i England.

Gary Cahill fikk marsjordre etter bare 14 minutter da han viste knottene i en takling på Burnleys Steven Defour. Chelsea-kapteinen så ikke ut til å faktisk treffe Defour, men dommer Craig Dawson viste likevel det røde kortet.

Les også

Minuttene da Chelsea raste sammen: – Det største sjokket på 25 år

Tidligere Chelsea-ving og BBC-ekspert Pat Nevin mente utvisningen var helt riktig.

– Det var tåpelig, ikke skadelig ... Nå når jeg har sett reprisen, ser jeg at Gary Cahill ikke har noen sak. Det er et klart rødt kort, skrev Nevin i BBCs livestudio.

Chelsea tapte til slutt 2–3.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal20162245172850
2Manchester City20143353203345
3Manchester United2113353325842
4Newcastle United20109133112239
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk