Vil ha inn TIL-legende i styret

Få siste nytt fra TILs treningsleir i Spania her.

Publisert: Publisert:

Tore Rismo, her fra tiden i Fløya, er ønsket inn i TIL-styret. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

I denne direktebloggen vil vi følge TILs treningsleir med oppdateringer under hele oppholdet i spanske La Manga.

12. FEBRUAR: HAR STARTET SÆTRA-DIALOG

Lars Sætra og Simo Valakari i samtaler etter en treningsøkt på La Manga. Foto: Aleksandar Djorovic

Etter lagets siste på trening på La Manga, var det fortsatt ikke klart om Lars Sætra (28) blir TIL-spiller, selv om TIL har vært klar på at de liker det de ser av midtstopperen.

– Vi har startet en dialog med Lars og fortsetter den dialogen. Han reiser til Oslo imorgen og så fortsetter dialogen mellom oss og ham, sier Simo Valakari.

12. FEBRUAR: Tore Rismo ønskes inn i TILs styre. Den tidligere TIL-spiller- og lederen er foreslått inn som styremedlem i klubben. Det forteller valgkomiteens leder Kay Hugo Hanssen. Begrunnelsen fra komiteen er som følger:

– På bakgrunn av diskusjoner rundt klubbstyrets kompetanse og sammensetninga av komplementære ferdigheter i klubbstyret etter at klubben overtok ansvaret for toppfotball-satsingen fra TIL Holding våren 2019, er Tore Rismo er foreslått som nytt medlem av styret i Tromsø IL, sier Hanssen.

– Tore har lang erfaring fra ulike posisjoner i fotballen, både innenfor TIL og andre klubber. Tore har et godt øye for fotball, har god oversikt over lokal/regional fotballen og utøverne der, et stort nettverk innen nasjonal og internasjonal fotball og ikke minst forståelse for klubbens strategi opp mot bærekraftig økonomi og egenutvikling av spillere, sier Hanssen.

– Tore har i prosessen vært tydelig på at han har interesser i et samarbeid med agent Kent Karlsen, dette vil kunne medføre interessekonflikter som styrets leder, og DL må være observante på, og gjennom en åpen, god og tydelig dialog håndtere, skriver Hanssen.

Forslag til nytt styre:

Stig Bjørklund                  Leder (2019-2020)                         ikke på valg 

Astrid Strandbu               Nestleder (2019-2020)                 (Utvalg Barn og ungdom) ikke på valg

Lars Espejord                    Medlem (2020-2021)                    (Sportslig utvalg, Toppfotball)  gjenvalg

Tore Rismo                  Medlem (2020-2021)                    (Sportslig utvalg, Toppfotball) ny

Skule Elvevold                    Medlem (2019-2020)                      (Utvalg Kvinner) ikke på valg

Trude Borch                    Medlem (2020-21)                               (samfunnsengasjement) gjenvalg

Eva Halvorsen                        Varamedlem (2020)                               (Jubileum) gjenvalg

Valgkomiteen;

Kay Hugo Hanssen, ikke på valg

Lisbeth Kårberg, ikke på valg

Bjørn Nilsen, på valg

11. FEBRUAR: IBRAHIM AVVISER TIL-SPILL

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lokalvisen Glåmdalen har vært i kontakt med TIL-akutelle Shuaibu Lalle Ibrahim. Haugesund-spissen som i to perioder var på utlån i Kongsvinger, er veldig klar på at en retur til Kongsvinger er mye mer aktuelt enn spill for Gutan.

– Selvsagt vil jeg tilbake til KIL. Jeg veit ikke hva som har skjedd den siste tida, men jeg kan i hvert fall ikke gå til Tromsø, sa den nigerianske spissen tl Glåmdalen.

11. FEBRUAR: SOLGT TIL MOLDE

Marcus Holmgren Pedersen ankom Moldes spillerhotell tirsdag ettermiddag. Seinere samme kveld hadde han signert papirene som gjør han til Molde-spiller de neste tre årene. Foto: Martin Brøste

Marcus Holmgren Pedersen (19) forlot TILs treningsleir på La Manga tirsdag og kjørte til Molde treningsleir på Marbella samme dag. etter at klubbene hadde blitt enig om en overgangssum. 19-åringen besto den medisinske sjekken og ble enige om de personlige betingelsene og signerte for fjorårets seriemester samme dag.

11. FEBRUAR: ANTONSEN SCORET TO

Kent-Are Antonsen var sikker fra 11-metersmerket to ganger. Foto: Aleksandar Djorovic

TIL fikk en flott avslutning på La Manga-oppholdet etter en svak kamp mot Sogndal fredag som endte 0–2. TIL kom under i sin andre og siste kamp mot Odd etter 25 minutter, men slo tilbake med scoringer av Magnus Andersen og Brage Berg Pedersen i 1. omgang.

Helt på tampen av kampen fikk Gutan to straffespark og Kent-Are Antonsen var sikker fra 11-metersmreket og satt begge i mål. Dermed endte det med 4–1-seier til Gutan.

11. FEBUAR: SLIK STILLER TIL MOT ODD

TIL stiller med følgende 11'er i dag. Jacob Karlstrøm - Juha Pirinen, Lars Sætra, Anders Jenssen - Magnus Andersen, Kent-Are Antonsen, Ruben Yttergård Jenssen, Lasse Nilsen - Eric Kitolano, Daniel Berntsen - Brage Berg Pedersen.

Kampen kan du følge sammen vår eminente Helge Skog på «Helgechatten».

10. FEBRUAR: FIABEMA SCORET I NORGE-SEIER

Bryan Fiabema scoret for Norge mandag. Foto: Tobias Stein Eilertsen

Bryan Fiabema spilte 71 minutter og scoret Norges 3-0-mål i 4-0-seieren mot Georgias U17-landslag i lagets siste kamp på La Manga. Det sto 0-0 til pause, men Norge leverte virkelig i den andre omgangen.

Fiabema ble før jul solgt fra Tromsø til den engelske storklubben Chelsea. Det kan du lese mer om her.

10. FEBRUAR: TIL BEKREFTER ENIGHET MED MOLDE

Som iTromsø skrev sent i går kveld, er TIL enige med Molde om et salg av talentet Marcus Holmgren Pedersen. Vingbacktalentet er ikke til stede på TIL-treningen i dag.

– Han snakker med Molde. Vi er enig med Molde. Det er opp til han å finne ut om han vil dette, og deretter er det (i så fall) medisinsk test, sier TILs daglige leder Kristian Høydal.

Hammerfestingen kan dermed fort være på vei til Marbella, der Molde er på treningsleir.

– Ja, han spiller ikke kamp for oss i morgen (mot Odd), sier Høydal.

Han sier dette om forhandlingene med Molde:

– Vi har holdt på noen uker, og vi ble vel enige i går (søndag).

– Avtalen er konfidensiell som alle overganger, men vi nådde et nivå på budet som gjør at vi som utviklingsklubb fant ut at det er forsvarlig å la Marcus gå.

9. FEBRUAR: TAPTE MOT TYRKIA

Tobias Hafstad i aksjon mot Tyrkia. Foto: Aleksndar Djorovic

Norges G18-landslag greide ikke å følge opp den fine 3–2-seieren mot Romania på fredag. Søndag kveld ble det 2–1-tap mot Tyrkia G18. Både TUILs Sebastian Tounekti og TILs Tobias Hafstad startet på benken. Tounekti kom inn med 22 minutter igjen, mens Hafstad spilte de siste 14 minuttene av kampen.

9. FEBRUAR: KAPTEINEN STO OVER

Simen Wangberg trente ikke med laget søndag. Foto: Tobias Stein Eilertsen

TIL-kaptein Simen Wangberg måtte gi seg allerede i 1. omgang etter en krampe som følge av en overbelastning i 0–2-tapet mot Sogndal fredag. Søndag var trønderen fortsatt ikke tilbake på treningsfeltet, men fulgte treningen fra sidelinjen.

Wangberg vil prøve seg på feltet igjen mandag. TIL vil da få svar om trønderen er aktuell for lagets siste kamp på La Manga, når de møter Odd på tirsdag.

8. FEBRUAR: UAVGJORT MOT POLEN

Bryan Fiabema startet og spilte 80 minutter da Norges U17-landslag hentet opp 2–0 til 2–2 mot Polen. Fiabema kom ikke på scoringslisten denne gangen, men får en siste sjanse til å gjøre det på La Manga når laget spiller sin siste kamp på La Manga mot Georgia på mandag.

7. FEBRUAR: TOUNEKTI AVGJORDE FOR NORGE

Sebastian Tounekti og TIL-spiller Tobias Hafstad etter 3–2-seieren mot Romania. Foto: Tobias Stein Eilertsen

Sebastian Tounekti scoret Norges 3–0-mål i 3–2-seieren mot Romanias G18-landslag fredag ettermiddag.

TUIL-spilleren spilte hele kampen. Det samme gjorde TILs Tobias Hafstad.

– Det er selvfølgelig veldig artig. Et greit mål, så jeg er fornøyd. Det viktigste er at vi får en god «feeling» inn mot de to neste matchene her nede, sier Sebastian Tounekti til iTromsø.

Tounekti er høyaktuell for en overgang til TIL og målet kom i 2. omgang da både Simo Valakari, Kristian Høydal og Lars Petter Andressen fikk se 2. omgangen.

– Vi får se hva som skjer. Vi skal ta en prat etter vi har vært her i Spania, så vi får bare se an, sier Norges matchvinner.

7. FEBRUAR: SÆTRA FÅR STARTSJANSE

TIL gjør én endring fra laget som tapte 0–2 mot Lillestrøm sist lørdag. Prøvespiller Lars Sætra erstatter Jostein Gundersen og det betyr at TIL stiller slik:

Jacob Karlstrøm – Marcus Holmgren Pedersen, Simen Wangberg, Lars Sætra, Juha Pirinen, Lasse Nilsen – Ruben Yttergård Jenssen, Kent-Are Antonsen, Eric Kitolano – Daniel Berntsen, Brage Berg Pedersen.

Som alltid kan du følge kampen på «Helgechatten» sammen med vår eminente Helge Skog.

6. FEBRUAR: FIABEMA SPILTE FOR NORGE

Bryan Fiabema like etter kampslutt mot Kroatia. Foto: Tobias Stien Eilertsen

Stortalentet Bryan Fiabema (16) som like før jul ble solgt fra TIL til Chelsea, spilte de siste 19 minuttene da Norges G17-landslag gikk på et 1–2-tap mot Kroatia G17. Fiabema startet på benken på grunn av en vond lyske, men er forventet å spille mye mer i Norges to neste kamper mot Polen og Georgia.

6. FEBRUAR: JOBBER MED SKÅLEVIK-LØSNING

Steffen Lie Skålevik er høyaktuell for Tromsø. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Som iTromsø har skrevet tidligere, har TIL i lang tid jobbet for å få Steffen Lie Skålevik som sin nye spiss. Nylig skrev iTromsø også at klubbene har blitt enig om en overgangssum på vel to millioner kroner og at det nå er opp til spilleren selv om han kommer nordover.

– Det er en prosess rundt ham. Vi jobber med det. Vi har også andre potensielle kandidater i spissposisjoner vi jobber med. Jeg elsker å jobbe hver dag med unge Brage (Berg Pedersen) og de vi har her, men samtidig jobber vi med å styrke oss i den posisjonen, sier Valakari.

6. FEBRUAR: NÆRMER SEG TIL-KONTRAKT

Lars Sætra (t.h.) har imponert så langt. Her etter onsdagens treningsøkt med Sigurd Grønli (midten) og Daniel Berntsen (t.v.). Foto: Tobias Stein Eilertsen

Det virker trolig at Lars Sætra (28) fort kan bli TILs nye stopper etter kun et par dager med Gutan på La Manga.

– Du har sagt at La Manga vil være en ideell plass å få prøvespillere til, får dere noen hit?

– Vi har Lars Sætra! Vi har hentet han inn og jeg er veldig fornøyd med han. Vil det komme flere, i fotball vet man aldri, sier Simo Valakari til iTromsø etter torsdagens trening.

– Vil dere tilby Sætra kontrakt?

– Jeg liker veldig godt det jeg ser av han. Han har en god karakter og viser mer og mer av det han kan tilby. Han har ikke spilt fotball på et par måneder, men kommer mer og mer inn i det. Jeg er veldig fornøyd med ham, sier Valakari.

6. FEBRUAR: ÉN MANN IKKE MED MOT SOGNDAL

TIL-trener Simo Valakari etter torsdagens trening. Foto: Tobias Stein Eilertsen

TIL spiller sin første treningskamp på La Manga mot Sogndal i morgen klokken 14. da er planen at samtlige spillere skal få kjenne på gresset, foruten om Mikael Norø Ingebrigtsen, som bygger seg opp fra skaden som holdt ham ute hele siste halvdel av fjorårssesongen.

– Planen er at alle skal være involvert. Det eneste er «Mikke» Ingebrigtsen. Han spiller sannsynligvis ikke og følger sitt opplegg, sier Simo Valakari.

4. FEBRUAR: STOPPER PÅ PLASS

TRIVES: Lars Sætra er fornøyd med treningsoppholdet med TIL i Spania. Foto: Tromsø IL

Som iTromsø skrev 29. januar skulle den høyreiste midtstopperen som i fjor spilte for Strømsgodset, Lars Sætra (28), bli med Gutan til La Manga. I løpet av oppholdet vil det trolig bli konkludert med om Sætra tilbys TIL-avtale. Han er i hvert fall fornøyd med lagets første økter i Spania.

– Det er deilig å spille fotball sammen med Gutan på La Manga. Jeg er tatt godt imot av TIL- familien, og så langt har det vært harde og gode treninger sammen med en trivelig gjeng, sier Sætra til klubbens hjemmeside.

4. FEBRUAR: TIL-TALENTER PÅ LANDSLAG

LANDSLAGSUTTATT: Jesper Robertsen (t.v.) og Isak Hansen-Aarøen. Foto: iTromsø

TIL-duoen Jesper Robertsen og Isak Hansen-Aarøen er Jesper Robertsen og Isak Hansen-Aarøen er tatt ut på G16-landslaget som skal til La Manga 13–21. februar hvor det skal spilles tre kamper mot Tsjekkia, Wales og Slovakia. Uttaket er gjort på bakgrunn av gode prestasjoner over tid og samlingen som nettopp var i Sarpsborg.

Hansen-Aarøen spilte syv kamper og scoret to mål for G15-landslaget, mens Robertsen er på landslagssamling for første gang.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Det nye sykehuset på Ullandhaug skulle stå ferdig i 2023 - slik blir det ikke

  2. 30 smittetilfeller knyttes til én barnehage

  3. Lastebil sto fast under bro i Sandnes

  4. Fem nye smittetilfeller i Stavanger tirsdag - nok en smittet fra busstur

  5. Kjørte i påvirket tilstand. Slipper fengsel på grunn av korona

  6. Tina Bru sitt nye hus på Stokka må ligne på et uthus

  1. Tromsø IL