Skadet tåen like før rekordløpet – Warholm kunne ødelagt alt på oppvarmingen

Karsten Warholm kom til intervju med en plasteret og blodig tå. Like før hadde han løp 300 meter hekk raskere enn noen annen tidligere hadde gjort, holdt det på å gå galt.

Karsten Warholm løper ensom inn til den beste tiden i verden noensinne på den utradisjonelle distansen 300 meter hekk.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

BISLETT: Han hadde akkurat løpt på den raskeste tiden i verden noensinne på den utradisjonelle distansen 300 meter hekk. Den nye bestenoteringen lyder på 33,78. Et drøy halvsekund bedre enn den forrige bestenoteringen.

Men det kunne ha blitt noe helt annet. På oppvarmingen skadet han seg.

Les også

DIREKTE: Vi følger kveldens Bislett Impossible Games

Les også

Karsten Warholm satte verdensrekord på Bislett

– Jeg hadde et ufattelig dårlig innløp på oppvarmingen. Jeg trodde jeg hadde brukket tåen. Startblokken gled ifra og jeg kom langt ifra hekken og druste inn i den med foten, fortalte han etter rekordløpet.

Han er ikke sikker på om han hadde pådratt seg en skade som kan vare. Og det bidro også til en del usikkerhet før løpet hvor han var helt alene på stadion i kamp med hekkene.

Les også

De umulige lekene: Dette skjer på Bislett i kveld

Karsten Warholm klarte å skade tåen sin på oppvarmingen før det rekordraske løpet. Han trodde først at den kunne være brukket.

– Det lagde litt ekstra spenning. Jeg visste at jeg kunne springe fort, men ikke så fort som jeg virkelig klarte å løpe. Det er bare Leif Olav som trodde det.

Som treneren tippet

Leif Olav Alnes hadde tippet at Warholm kunne løpe et halvt sekund bedre enn bestenoteringen i verden.

– Og det gjorde jeg jaggu.

Han jublet som om han hadde satt verdensrekord under helt andre forhold enn fullt hus på Bislett. Han mente at han hadde mer igjen, og at han skulle ha vært i stand til å fullføre enn 400 meter hekk på en anstendig tid.

– Jeg hadde ikke klart 46,92 (hans bestenotering – red.anm.) uten folk på tribunene. Jeg trenger konkurrenter og det adrenalinet som publikum gir meg. Men jeg er stolt over det jeg klarer å få til her i dag.

Ga bort premiepengene

I hans første virkelige konkurranse denne sesongen løp Karsten Warholm inn 150.000 kroner. Pengene ga han med halvparten til Kirkens Bymisjon og halvparten til Amnesty.

PS: Tiden hans på 300 meter hekk er ikke offisiell verdensrekord. Det registreres ikke verdensrekord på denne utradisjonelle øvelsen.

Publisert: