Blytung NFL-debut for Vedvik

Den norske kickeren og punteren Kåre Vedvik kunne knapt fått en tyngre start på NFL-sesongen.

Publisert: Publisert:

Kåre Vedvik fikk en tøff start i NFL. Her fra prøvespill hos Minnesota Vikings. Foto: Tommy Gilligan / Reuters / NTB Scanpix

  • NTB-AP
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Søndag havnet Vedviks navn i overskriftene med negativt fortegn da New York Jets røk 16-17-tap for Buffalo Bills i åpningsrunden i amerikansk fotball.

Vedvik ble hentet til Jets så sent som i forrige uke, etter at Minnesota Vikings vraket ham kun få dager før seriestart.

Jets gjorde det klart at nordmannen skulle satses på som kicker, og vraket dermed Taylor Bertolet etter skuffende innsats i sesongoppkjøringen. Søndag måtte trener Adam Gase innse at Vedvik fikk en alt annet enn ideell start på karrieren i klubben.

Etter at Jets hadde bokført sin første touchdown i kampen misset Vedvik det påfølgende ekstrapoengs-sparket, og rett før pause gikk det også skeis da nordmannen skulle forsøke seg på et field goal.

Les også

Nordmann klar for ny NFL-klubb: - Gambler

Les også

Nordmann fristilt av NFL-klubb

Forsøket fra 45 yards endte utenfor målstengene.

Med til historien hører det at kraftige vindkast gjorde forholdene vriene i New Jersey søndag. Forut for det mislykkede field goal-forsøket skal også lagkameratene ha gjort enn alt annet enn vellykket jobb med å legge ballen skikkelig til rette for Vedvik.

Nordmannen, som ble første nordmann i en NFL-kamp siden 2001, må likevel tåle å nevnes med negativt fortegn etter serieåpningen.

De kommende dagene vil vise om Jets-trener Gase gir Vedvik fornyet tillit i tiden som kommer.

Tross nordmannens to mislykkede forsøk søndag, så Jets lenge ut til å hale i land seieren i møtet med Bills. En sterk sluttspurt førte imidlertid til at seieren glapp med ett fattig poeng.

(©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. SISTE: Mann i 20-årene funnet etter større leteaksjon

  2. – Slutt å kødde rundt. Det er mennes­kers liv dette handler om

  3. Ingve Bøe roser spesielt én Viking-spiller: «Imponerende!»

  4. Utenpå er huset enkelt og minimalistisk. Inne er det fargerikt og spennende.

  5. Da Charlotte gikk ned 35 kilo, ble hun kvitt sosial angst og depresjon. Dette er suksessoppskriften.

  6. «Det merkeligste punktet på skrytelisten er at hun tar æren for at 90.000 oljerelaterte jobber er borte siden 2015, uten at ledigheten har økt»

  1. Kåre Vedvik
  2. NFL
  3. New York Jets